Katern

Lezing: Zoogdieren in veld en bos

Hoe leven zoogdieren in het veld en in het bos? IVN Nieuwegein en IJsselstein e.o., BuitenWijs en Vogelwacht Nieuwegein / IJsselstein e.o. organiseren op 19 november van 19.45 tot 21.45 uur in het MEC aan de Geinoord een lezing over zoogdieren. U heeft vast wel eens een ree, konijn, haas of een eekhoorn gezien tijdens een wandeling. Maar welke dieren zien we vrijwel nooit en zijn er toch? Hoe kunnen we de aanwezigheid van bijvoorbeeld vossen, marters en verschillende muizensoorten bevestigen? Wat is het onderscheid tussen de soorten en waar komen ze voor?

Tijdens de lezing wordt stilgestaan bij verschillende zoogdieren uit de omgeving van Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik. U leert iets over de kenmerken en de leefwijze. Ook wordt uitgelegd hoe je aan de hand van diersporen kunt nagaan welke zoogdieren er zitten in een bepaald gebied. En er wordt uitgelegd op welke manieren je onderzoek naar het voorkomen van zoogdieren kunt doen. Zo worden er, voorafgaand aan de lezing, lifetraps voor muizen gezet, die aan het einde van de avond bekeken zullen worden.

Docent is Theo de Jong. Hij is directeur van Ecologisch Adviesbureau Viridis, onderzoeksbureau voor natuur en landschap. De lezing begint om 19.45 uur in het Milieu Educatie centrum te Nieuwegein in het Natuurkwartier. Adres is Geinoord 9. Parkeren bij Jacks Grilhouse. De toegang is gratis. Kom op tijd, want de deur gaat om 20.00 uur op slot! De organisatie is in handen van BuitenWijs met medewerking van het IVN en de Vogelwacht etc.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren