Katern

Peuterdans juf uit Nieuwegein en rockster brengen album uit voor de allerkleinsten

Op zondag 4 oktober (Dierendag) verschijnt het album ‘Beweeg je mee?’ door Bewegenboog. Het album is een unieke samenwerking tussen de Nieuwegeinse Mariska Joy Bogaerds (peuterdans juf en kinderboekenschrijfster) en de bekende drummer en componist Koen Herfst. De twee hebben elkaar online leren kennen en besloten afgelopen periode (met weinig optredens en peuterlessen vanwege Corona) om het succesvolle boek ‘Saartje wil een Taartje’ van de Nieuwegeinse te vertalen naar muziek. De 14 liedjes roepen -net als het boek- op tot bewegen; van springen tot kruipen en van rondjes draaien naar ‘vliegen als een vogeltje.’

OVER MARISKA JOY BOGAERDS EN BEWEGENBOOG
“Mijn missie is om het iedereen met een voorbeeldfunctie voor peuters en kleuters zo makkelijk mogelijk te maken om beweging aan te bieden. Kinderen bewegen over het algemeen veel te weinig. Beweging is juist zo goed voor ze. Kinderen worden er blij en slim van” aldus Bogaerds.

Alle activiteiten van haar bedrijf Bewegenboog zijn dan ook gericht op het bewegen van (jonge) kinderen. Van opdrachten in haar kinderboeken ‘Saartje wil een Taartje’ en ‘Thijsje wil een Prijsje’ tot Peuterdanslessen en van speelgoed gemaakt om mee te bewegen tot nu dus ook heuse ‘beweegliedjes’.

OVER KOEN HERFST
“Mijn vier nichtjes zijn onwijs fan van de boeken van Mariska en ik speelde al langer met het idee om kinderliedjes te schrijven, dus deze samenwerking was een hele logische. Ik ben altijd in voor nieuwe dingen en had natuurlijk ook meer tijd omdat optreden door Corona er even niet in zat” aldus Herfst.

Koen Herfst

Koen Herfst staat bekend als een van de meest veelzijdige en heavy drummers van Nederland en tourde o.a. met Armin van Buuren de hele wereld over. In het begin van dit jaar was hij nog in de studio in Los Angeles met Vandenberg, een legendarische Nederlandse rockband met Adje Vandenberg, waarmee een uitgebreide releasetour stond gepland. Ook organiseert hij jaarlijks zijn drumfestival ‘Herfstfest’ en schrijft hij veel muziek, voor zijn onlangs uitgebrachte solo-album ‘LEO’ bijvoorbeeld, voor zijn bands Voodoo Chambers en The Cards….en nu dus ook kinderliedjes!

OVER DE SAMENWERKING: ‘DIT SMAAKT NAAR MEER!’
“Werken met Koen gaat echt supermakkelijk. Ik laat hem vaak een opzetje horen waarbij ik mezelf gefilmd heb op gitaar en een paar uur later hebben we vaak al het eindresultaat” aldus Bogaerds.

“Als wij beginnen te schrijven lijkt het niet op te houden en we ontvangen zoveel enthousiaste reacties van ouders en kinderen…dit smaakt zeker naar meer!” aldus Herfst

Het album wordt nu gemixed door Michiel Eilbracht (sound engineer bij o.a. Armin van Buuren) en Koen Herfst en komt op 4 oktober uit. In fysieke vorm (CD met boekje en teksten) en als download, eventueel later ook op streamingsites.

De Nieuwegeinse Mariska Joy Bogaerds

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren