Statement over samenwerking met Gedeputeerde Staten

Tijdens het bezoek van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht op 3 februari jl. heeft het college van B & W. aandacht gevraagd voor enkele belangrijke strategische onderwerpen die verband houden met de toekomst van Nieuwegein.

Allereerst stelt het college vast, dat de ex groeikern Nieuwegein verandert in een herstructureringsgemeente, waar het aantal vernieuwingen in het bestaand stedelijk gebied aanzienlijk is toegenomen en verder zal stijgen. Het college stelt daarbij, dat het voor Nieuwegein daarbij belangrijk is goed samen te werken met de provincie en ze heeft de provincie gevraagd om, onder meer in het kader van het Investeringsfonds Stedelijke Vernieuwing, financiële bijdragen te verkrijgen.

Ook heeft het college de veranderingen in de zorg voor het toenemend aantal ouderen onder de aandacht gebracht . Immers er zijn initiatieven voor de ontwikkeling van twee woon-zorgzones in Nieuwegein. De samenwerking met Houten, Vianen, IJsselstein en Nieuwegein is een thema waarover in de toekomst verder met het provinciebestuur gesproken zal worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk