Katern

Pétanque Vereniging Nieuwegein viert haar 25-jarig bestaan

Op 14 november 2017 is het precies 25 jaar geleden dat in de huiskamer van de familie Schuler Pétanque Vereniging Nieuwegein (PVN) werd opgericht. Van de 26 leden in 1992 groeide de club in vijf jaar tijd naar meer dan 100 leden. Momenteel telt de vereniging bijna 130 leden, waarvan de meesten de pétanquesport recreatief bedrijven.

Met 6 teams in de Nationale Pétanque Competitie is PVN echter hierin ook bovengemiddeld vertegenwoordigd. Op vier dagen in de week kan men, het gehele jaar door, terecht in het Pétanquecentrum Nieuwegein om te trainen, te oefenen of gewoon gezellig recreatief te spelen.

PVN kende aanvankelijk een zwervend bestaan. Men startte op het oude trainingsveld (gravel) van VSV Vreeswijk aan het Helmkruid waar de eerste wedstrijden werden gespeeld. Men vond toen gastvrij onderdak in de houten kantine van Handbal Vereniging Nieuwgeein. Vanaf december 1993 kon men gedurende de wintermaanden terecht in een bedrijfsloods aan de Wierselaan. Deze tijdelijke accommodaties werden op 1 oktober 1996 ingeruild voor de oude schippersschool in Vreeswijk. In de school waren binnenbanen aangelegd en naast de school kwamen buitenbanen. Na een kleine zes jaar verhuisde PVN naar weer een tijdelijke accommodatie op Blokhoeve. Toen waren er al plannen voor een schitterende boulodrome die in 2006 is gerealiseerd aan de Galecopperzoom. Sinds die tijd speelt PVN haar wedstrijden in een van de mooiste accommodaties van Nederland.

Op zaterdag 25 november a.s. viert PVN haar zilveren jubileum. Met dit feest hoopt het bestuur van PVN het fundament te verstevigen, de vereniging steeds meer uit te bouwen en de pétanquesport meer bekendheid te geven in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk