PENTekening: ‘Tramhalte Merwestein, instappen!’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Deze week over het gesteggel of de tramhalte Merwestein wel of niet moet blijven. De kosten zijn bijna 1 miljoen euro. Een amendement van de Provinciale PvdA en nog meer partijen heeft doen besluiten dat ‘ie toch blijft! Nu het gebied nog ‘upgraden.’

De tramhalte Merwestein in Nieuwegein blijft behouden. Daartoe heeft de meerderheid van de Statenfracties vanmiddag besloten. Eerder liet de Partij van de Arbeid onze redactie weten dat wat hen betreft de halte niet moet worden opgeheven. Hiervoor heeft de fractie vanmiddag een amendement ingediend die gesteund is door de meerderheid. De D66, CDA, GroenLinks, de SP, ChristenUnie en de PvdA zelf waren voor het behouden de tramhalte. Met dit amendement had zij met 31 stemmen van de 49 een meerderheid om de tramhalte te behouden. Ook de 50PLUS liet op het laatste moment weten het amendement te steunen zodat 32 van de 49 voor waren.

Boven: Julie d’Hondt van de PvdA voor de Provincie Utrecht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren