PENTekening: ‘Start je eigen hennepplantage ………….. of niet’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Deze week kon onze karikaturist het niet laten om zijn gedachten te laten gaan over de hennepcontainer die vandaag op de markt op het Muntplein en aankomende zaterdag op de markt op CityPlaza te bezichtigen was en is. Volgens mij begon Jan gelijk te hallucineren. Voor hem een ander woord voor fantaseren?

Altijd al willen weten hoe boeven een hennepplantage houden in de wijk? De gemeente Nieuwegein, Politie Nieuwegein, Mitros, Portaal, Jutphaas Wonen en Stedin staan deze week gezamenlijk met een hennepcontainer (voorbeeld-hennepkwekerij) op de markten in Nieuwegein. De bedoeling hiervan is om bewoners voorlichting te geven over hoe en waaraan een hennepkwekerij te herkennen is.

Met deze actie wil de politie en de andere partijen de bewustwording en (evt. anonieme) meldingsbereidheid bij vermoeden van een kwekerij in de buurt te vergroten. Alleen al in Nieuwegein zijn dit jaar twee woningen in brand gegaan vanwege het houden van een hennepkwekerij.

Dinsdag 21 augustus stond de hennepcontainer op de markt op winkelcentrum Muntplein. Onze reporters maakten daarvan bovenstaand videoverslag. Zaterdag 25 augustus vanaf 09.00 uur is de hennepcontainer te bezichtigen op de markt op CityPlaza. Leer hier wat de gevaren van een hennepkwekerij zijn en hoe u er één kunt herkennen. U kunt daar ook vragen stellen aan deskundigen en politieagenten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren