Hennepcontainer op het Muntplein en op Cityplaza

Altijd al willen weten hoe boeven een hennepplantage houden in de wijk? De gemeente Nieuwegein, Politie Nieuwegein, Mitros, Portaal, Jutphaas Wonen en Stedin staan deze week gezamenlijk met een hennepcontainer (voorbeeld-hennepkwekerij) op de markten in Nieuwegein. De bedoeling hiervan is om bewoners voorlichting te geven over hoe en waaraan een hennepkwekerij te herkennen is.

Met deze actie wil de politie en de andere partijen de bewustwording en (evt. anonieme) meldingsbereidheid bij vermoeden van een kwekerij in de buurt te vergroten. Alleen al in Nieuwegein zijn dit jaar twee woningen in brand gegaan vanwege het houden van een hennepkwekerij.

Vorig jaar werden veertien plantages in Nieuwegein opgerold. Dat aantal neemt niet toe, maar het vermoeden bestaat dat criminelen hun wietkwekerijen steeds beter weten te verstoppen. De politie kan dus wel wat hulp gebruiken van oplettende burgers. Die zijn best bereid om de buren aan te geven als er wiet wordt gekweekt. “Het is gewoon gevaarlijk”, zegt een man. “Je zal maar buren hebben waar brand uitbreekt.”

Dinsdag 21 augustus stond de hennepcontainer op de markt op winkelcentrum Muntplein. Onze reporters maakten daarvan bovenstaand videoverslag. Zaterdag 25 augustus vanaf 09.00 uur is de hennepcontainer te bezichtigen op de markt op CityPlaza. Leer hier wat de gevaren van een hennepkwekerij zijn en hoe u er één kunt herkennen. U kunt daar ook vragen stellen aan deskundigen en politieagenten.

One thought on “Hennepcontainer op het Muntplein en op Cityplaza

  1. John

    Heel gemakkelijk.kunnen we ook informeren waar we de nodige apparatuur kunnen bemachtigen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren