PENTekening: ‘Ons huisvuil wordt binnenkort omge(ver)keerd op(ge)ha(a)l(d)en’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. 

U kon u het hier al lezen. We gaan vrolijk met ons huisvuil door de wijk lopen. Jong en oud, arm en rijk. Een mooie nieuwe dimensie aan ‘Nieuwegein Beweegt!’ Zijn we net gewend aan het twee-aan-twee zetten van de containers op de stoep, zodat het ophalen sneller gaat, moeten we eind volgend jaar met ons huisvuil sjouwen door de wijk. Nou ja dat scheelt in ieder geval weer een hoop mankracht bij RMN (onze vuilophaler) en zal het ophalen wel goedkoper worden, toch? Maar dat niet! We gaan zelfs meer betalen voor deze door de burger verleende diensten! Snapt het nog? Dat omgekeerd ophalen.

2 thoughts on “PENTekening: ‘Ons huisvuil wordt binnenkort omge(ver)keerd op(ge)ha(a)l(d)en’

  1. John

    Het is te gek voor woorden.
    De nieuwe slogan : nieuwegein in beweging???

  2. Op verschillende plekken in Nederland leidde de invoering van omgekeerd inzamelen tot protesten. In Hengelo zamelden burgers handtekeningen in om door middel van een referendum de invoering tegen houden. Afvalinzamelaar Avri meldde dit voorjaar dat hun medewerkers in de regio Rivierenland zich bedreigd voelden, vanwege de invoering van het systeem. Na burgerprotest in Wijchen besloot de voltallige gemeenteraad om de plannen af te blazen, nadat ze een paar maanden daarvoor unaniem hadden ingestemd.

    Ook uit onderzoek van de NOS bleek vorig jaar dat deze manier van inzamelen meer weerstand oproept dan andere inzamelsystemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk