Dia-corner bijeenkomsten krijgen een vervolg

Afgelopen 6 maanden is een proef gedaan met de Dia-corner in het Stadshuis in Nieuwegein, vanuit de samenwerking tussen de Diabetesvereniging (afdeling Utrecht-Zeist), de Tweede Verdieping (bibliotheek), Saltro huisartsenlaboratorium, Novo Nordisk en Gezondheidscentrum de Roerdomp.
Maandelijks werd een themabijeenkomst gehouden voor mensen met diabetes. In aanwezigheid van zorgverleners kon informatie, kennis en ervaring worden uitgewisseld over het omgaan en leven met diabetes. Want iedere iabetespatiënt wil graag zo “normaal” mogelijk leven met diabetes.

De thema’s voor de Dia-corner proef werden door de diabetespatiënten zelf aangegeven via een enquête door de DVN (Diabetesvereniging afdeling Utrecht-Zeist). De afgelopen 6 thema’s waren: Voeding – Sport – Ogen en rijbewijs – Nieuwe ontwikkelingen – Samen met andere chronische aandoeningen en Voeten. De thema’s werden geïntroduceerd door een zorgprofessional, waarna er voldoende ruimte was voor vragen, uitwisseling van ervaringen en contact met lotgenoten. Door de Tweede Verdieping (bibliotheek) is van ieder thema een digitaal dossier gemaakt dat op internet beschikbaar is.

Vanuit een positieve evaluatie van de Dia-corner proef is besloten in Nieuwegein door te gaan in 2013-2014 met 1 Dia-corner per kwartaal, startend in het laatste kwartaal van 2013.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren