PENTekening: ‘De Kadootjes Bank’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)
Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week de Kadootjes Bank.

Leandra van Bentum en haar vriend Peter Bakker zijn in Nieuwegein een nieuw initiatief gestart. De twee geboren en getogen Nieuwegeiners willen dat tijdens Sinterklaas alle kinderen een kadootje krijgen. Daarom zijn Leandra en Peter gestart met de Kadootjes Bank.

Van Bentum: ‘Wij vinden het belangrijk dat de kinderen in Nieuwegein niet worden overgeslagen omdat er dit jaar even geen geld is voor een kadootje. Ook mensen die geen Stadspas hebben kunnen het zwaar hebben tijdens de feestdagen en ook deze groep kan bij ons terecht. Mensen met een Stadspas kunnen al terecht bij de Speelgoed Bank in Nieuwegein.’

Aanmelden
U kunt via de Facebookpagina van de Kadootjes Bank een privé berichtje sturen om uw kind/kinderen aan te melden. Vermeld in het bericht of het om een jongetje of een meisje gaat en de leeftijd. U mag ook aangeven wat ze leuk vinden. ‘We doen ons best om dan een cadeau uit te zoeken dat daarbij aansluit. We kunnen dit alleen niet garanderen’ aldus Leandra van Bentum.

Speelgoed nodig!
Peter Bakker: ‘We hebben al veel speelgoed mogen ontvangen maar daar mag altijd meer bij komen om teleurstelling te voorkomen. Als u wat speelgoed over heeft, zouden wij dit graag ontvangen. We zouden het kunnen ophalen maar u kunt het ook brengen, dit betreft wel onze voorkeur i.v.m. de vele aanmeldingen. Dit kan tijdens kantooruren in de Doorslag en in de avond in Hoog Zandveld. We willen u vragen om via een privébericht op Facebook een moment te plannen. Hierin ontvangt u ook de adresgegevens.’

De Kadootjes Bank opent op 4 en 5 december aanstaande haar deuren in ontmoetingscentrum De Wenck. Deze is gevestigd aan het Wenckebachplantsoen 85A in de wijk Wijkersloot. Dan kunnen de kadootjes worden afgehaald door iedereen die een bericht heeft gekregen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren