PENTekening: ‘Drie knappe koppen van de SlimmerIQuiz’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Op woensdag 20 november stapten Lars Langbroek, Bas van Veen en Lucas ten Wolde uit groep 8 al vroeg in de trein richting Amsterdam. Daar vond de landelijke finale plaats van de SlimmerIQuiz op de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Er waren afgelopen woensdag 21 teams naar Amsterdam gekomen om te strijden voor een podiumplaats. De jongens uit Nieuwegein zijn na een spannende wedstrijd derde geworden! ‘Super knap van ze!’ aldus Caroline ten Hove, leerkracht van Day a Week School (DWS) in Nieuwegein.

Onze karikaturist Jan Ibelings moest deze knappe koppen natuurlijk op zijn manier vastleggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren