Podiumplaats landelijke finale SlimmerIQuiz voor leerlingen uit Nieuwegein

Op woensdag 20 november stapten Lars Langbroek, Bas van Veen en Lucas ten Wolde uit groep 8 al vroeg in de trein richting Amsterdam. Daar vond de landelijke finale plaats van de SlimmerIQuiz op de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Lars Langbroek, Bas van Veen en Lucas ten Wolde (Foto’s: Caroline ten Hove)

Jaarlijks doet de Day a Week School in Nieuwegein mee met de SlimmerIQuiz. Deze quiz wordt sinds 2013 georganiseerd door Mensa, een vereniging voor hoogbegaafde mensen. De slimmerIQuiz begint met een individuele deelname aan de quiz op school. De drie best scorende leerlingen mochten vervolgens als team de strijd aangaan tegen de andere beste teams van de provincie Utrecht tijdens de scholenstrijd in Amersfoort. Ook die wonnen Bas, Lars en Lucas en dus mochten ze naar de landelijke finale! Er waren afgelopen woensdag 21 teams naar Amsterdam gekomen om te strijden voor een podiumplaats. De jongens uit Nieuwegein zijn na een spannende wedstrijd derde geworden! ‘Super knap van ze!’ aldus Caroline ten Hove, leerkracht van Day a Week School (DWS) in Nieuwegein.

Lars, Bas en Lucas zitten op verschillende Fluenta basisscholen in Nieuwegein. Iedere dinsdag ontmoeten ze elkaar in de Beatrixschool, voor hun wekelijkse Day a Week School dag. Eén dag in de week krijgen ze daar anders les, omdat ze behoefte hebben aan meer uitdaging dan dat het reguliere onderwijs hen kan bieden.

Stichting Fluenta doet er alles aan om al hun leerlingen dat onderwijs te bieden dat passend en uitdagend is. Day a Week School is voor kinderen als Bas, Lucas en Lars een welkome aanvulling op de ‘gewone’ basisschool. Dat deze kinderen uitblinken qua leerprestaties en denkstrategieën kwam goed van pas afgelopen woensdag. Ze hebben hun talenten op het juiste moment ingezet! Toppers zijn het!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren