PENTekening: ‘Betonsteen haalt CO2 uit de lucht’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als livekarikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De originele lijn-tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie info@karikaturist.nl.artikel45710-16_pentekening_kleur

Deze week de zestiende: ‘Een betonsteen die CO2 uit de lucht haalt, de grond bemest en de waterafvoer regelt. Betonfabriekant Excluton maakt betontegels uit olivijn, het meest voorkomende gesteente op aarde. Het bedrijf uit Nieuwegein gebruikt olivijn als toevoeging voor bestrating en heeft op het concept een patent aangevraagd. De betontegels bestaan deels uit gerecyclede bouwmaterialen, en de gesteenten olivijn en anorthosiet. “De draai naar duurzaamheid is een bron van innovatie”, zegt directielid Dolf le Conge Kleyn in een interview met het Financieele Dagblad. “Het dwingt je om na te denken over alle aspecten van het bedrijf, van de ICT tot de verlichting.” De grondstoffen voor bestrating zijn voor 28 procent van gerecyclde herkomst. Dat moet op termijn toenemen naar 80 procent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk