Pastasalade met tonijn en aperges

Deze eenvoudige salade is zacht van smaak en heel snel te bereiden. Als je heel weinig tijd hebt, maak je hem een dag eerder en siert hem niet op, maar geeft de “decoratie” er los bij. Dit is ook een prima lunch- of picknickgerecht. 
Voor 2 à 3 personen
ca. 250 gr gare macaroni (of ander kleine soort pasta)1 kleine ui1 blikje sandwich-tonijn (Deep Blue)1 klein potje asperges (ca. 180 gr)½ bakje roomkaas met bieslook (light van Philadelphia)2 ½ eetlepel yogonaise (Yofresh van Calvé)
½ eetlepel citroensap½ eetlepel zaanse mosterdversgemalen peper zoutca. ¼ krop icebergsla1 tomaatenkele augurken of 1 potje olijvenverse bieslookExtra: eventueel een mixer om de saus te kloppen 
De pasta moet afgekoeld zijn, lauwwarm mag.Pel en snipper de ui.Laat de tonijn in een zeef uitlekken (doe de kat een enorm plezier met wat van het uitlekvocht over zijn of haar eten).Laat de asperges in een andere zeef uitlekken en snij ze in drieën.Klop in een ruime kom van de roomkaas, de yogonaise, het citroensap, zout en ruim peper een luchtige saus zonder klonten.Schep pasta, ui, tonijn en asperges door de saus en zorg dat alles goed door elkaar is gemengd.Laat even staan.Ondertussen de sla in dunne reepje snijden, wassen en goed uit laten lekken.De tomaat wassen en in partjes snijden, de augurken in plakjes en de bieslook knippen.Bedek de bodem van een schaal met de sla.Schep de salade er op en garneer met tomaat, augurk of olijven en bestrooi met de verse bieslook.Serveer deze salade met vers geroosterd brood met (room)boter. Lunch- of hoofdgerecht met vis voor 2 à 3 personen
Voorbereiden ca. 10 minuten
Bereiden minder dan 10 minuten

Tip
Je kunt de salade een dag van te voren maken en afgesloten in de koelkast bewaren. Pas vlak voor het opdienen de sla snijden en de salade erop leggen.
Voor een iets pittiger en meer uitgesproken smaak geen Zaanse maar grove mosterd nemen.
Het uitlekvocht van de asperges kun je in je zelfgemaakte jus of soep gebruiken.Weetje
De pasta in elleboogjes vorm die in Nederland macaroni wordt genoemd, bestaat in Italië niet. Daar betekent macaroni (maccheroni) een korte pasta soort.
Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk