Katern

‘Passieconcert’

Het Nieuwegeins Kamerkoor o.l.v. Marc Hoogsteden presenteert op zondag 28 maart om 15.30 uur in de Nicolaaskerk te Nieuwegein/Jutphaas de resultaten van hun ‘passie-project’. Met dit project willen zij minder bekende passie-muziek onder de aandacht brengen van het publiek in Nieuwegein e.o.. Er is repertoire gekozen dat in de passietijd bedolven dreigt te worden onder het gewicht van Matthäus passies en andere traditionele oratoria, terwijl het juist dan de aandacht zou moeten krijgen die het beslist verdient.

Enkele hoogtepunten uit het programma zijn: Een integrale uitvoering van ”Les sept paroles du Christ sur la croix“ (Charles Gounod), “Vexilla regis“ (Anton Bruckner) en “Crucifixus“ (Antonio Lotti). Verder worden er werken uitgevoerd van o.a. Lassus, Palestrina, Liszt, Gesualdo en Mendelssohn. Een prachtige gelegenheid om te horen hoe in verschillende tijds- en stijlperiodes de lijdenstijd beleefd werd die u beslist niet mag missen. De toegangsprijs is € 6, – Kinderen t/m 12 jaar: half geld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren