Pas op voor ‘babbeltruc’ in Nieuwegein

Babbeltrucs worden geregeld gebruikt om mensen te bestelen, helaas ook in Nieuwegein. Onbekenden bellen aan en gebruiken een smoes om binnen te komen of om mensen geld afhandig te maken. Deze oplichters doen zich soms voor als meteropnemer, reparateur of – zoals onlangs in Nieuwegein gebeurde – als medewerker van Werk en Inkomen Lekstroom. Of ze vragen om een glas water of een pen terwijl een handlanger het huis binnenglipt.

De oplichting gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt want de dieven zijn zeer vindingrijk met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Mocht u slachtoffer worden van een babbeltruc of hebt u een vermoeden dat iemand u op deze manier wil bedriegen, bel dan meteen de politie via 112.

Wat moet je doen om geen slachtoffer te worden?
Kijk op deze website van de politie wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc. U vindt hier onder meer filmpjes van hoe de babbeltruc in verschillende situaties tot stand komt en tips over wat u wel en niet moet doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren