Parkeerkaart

Henk Van Lingen, raadslid voor SGP/ChristenUnie reageerde op de log van deze week over de kosten van de parkeerkaart.

Uiteraard zijn reactie in deze log:

“Beste Bert,

Jouw bijdrage op je weblog, over de besluiten rondom het verlagen van het tarief voor de gehandicaptenparkeerkaart, heb ik met belangstelling gelezen. Het beeld dat daar neerzet behoeft mijns inziens echter enige aanpassing. In 2000 is door het toenmalige college, bestaande uit leden van VVD, PvdA en D66, voorgesteld om het desbetreffende tarief per 1 januari 2001 in één keer kostendekkend te maken. Dus als het aan jullie had gelegen hadden de gehandicapten vanaf die datum direct die “veel te hoge” kosten moeten maken. Dankzij een amendement van CDA en SGP/CU is de verhoging uiteindelijk uitgesmeerd over vier jaar. Het huidige college heeft de verhoging conform dat amendement uitgevoerd. Zoals als jij het nu weergeeft, lijkt het net of PvdA en VVD de grote vechters tegen het “onrecht” van het huidige college zijn. Als we het woord onrecht in dit verband al moeten gebruiken – liever niet -, dan hadden jullie zelf indertijd een nog groter onrecht willen veroorzaken.

Ik ben blij dat het college uit eigener beweging met een voorstel tot verlaging is gekomen, want het tarief was inderdaad erg hoog. Verder konden wij, als SGP/CU, de motie tot verlaging met terugwerkende kracht ook van harte ondersteunen, simpelweg omdat het gewoon niet redelijk is dat je het kleine aantal mensen dat net in de achterliggende maanden een kaart heeft gekocht veel duurder uit laat zijn dan diegenen die net iets eerder of net iets later zo’n ding nodig hadden of hebben. Ik verwacht overigens ook dat het college de motie zonder meer zal uitvoeren.

Ik zou het op prijs stellen als je deze reactie ook even op je weblog zou weergeven.

Met vriendelijke groeten,

Namens de raadsfractie SGP/CU,

Henk van Lingen”

Tot zover de reactie van Henk. En eerlijk is eerlijk: Henk heeft gelijk.

Inderdaad is een amendement van onder andere zijn SGP/ChristenUnie ingediend om tot een stapsgewijze opbouw te komen. Het toenmalige college nam dat toen over.

Eén punt behoeft nog correctie: Dat het tarief nu weer wordt verlaagd, was geen “uit eigener beweging” initiatief van het college. VVD en PvdA hebben daar wel een paar brieven over moeten schrijven, voordat het voorstel kwam. Vandaar dat we ook pleitten voor terugwerkende kracht: de kwestie werd namelijk al maanden geleden aangekaart.

Bert Lubbinge

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk