Pakt Menno van Laarhoven van het Anna Lyceum uit Nieuwegein de titel?

Strijd rond het Nederlands Kampioenschap Microsoft Office Specialist barst los! Menno van Laarhoven van het Anna Lyceum uit Nieuwegein doet mee aan de strijd. Slim.nl organiseert op vrijdag 2 juni het Nederlands Kampioenschap Microsoft Office.

Tijdens het NK Office nemen 25 studenten, verbonden aan diverse middelbare scholen en mbo-instellingen uit het hele land, het tegen elkaar op. De student die het examen in Microsoft Word of Excel het beste aflegt in de snelste tijd wint het golden ticket: een geheel verzorgde reis naar het Microsoft Office World Championship in Disneyland, Anaheim, in de Verenigde Staten, waar hij Nederland mag vertegenwoordigen.

‘Scholen vinden ICT-vaardigheden van studenten steeds belangrijker’

‘We zien dat er de laatste jaren meer animo is vanuit scholen om hun leerlingen een certificeringstraject aan te bieden. Een goede ontwikkeling die laat zien dat scholen de ICT-vaardigheden van hun leerlingen willen verbeteren. Studenten die zich certificeren weten software optimaal te benutten en hebben een streepje voor op leeftijdsgenoten; een wereldwijd erkend certificaat staat tenslotte goed op hun CV’, aldus Jeroen Borgsteede, directeur Slim.nl. “

Daarnaast zijn ICT-basisvaardigheden een belangrijke pijler in de digitale geletterdheid die de stichting Kennisnet heeft opgesteld als onderdeel van de 21ste -eeuwse vaardigheden. Dit zijn competenties die leerlingen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. Het aanbieden van een certificeringsprogramma als Microsoft Office Specialist (MOS) is voor scholen een zeer laagdrempelige en betaalbare manier om hiermee aan de slag te gaan.”

Het Anna Lyceum was direct enthousiast voor deze wedstrijd en maakt als eerste school voor voortgezet onderwijs in Nederland zich sterk voor deze vorm van onderwijs en kreeg als eerste de status van Microsoft Imagine Academie. In 2016 was Laura van der Schoor van het Anna Lyceum Nederlands Kampioen Office, gaat Menno deze prestatie evenaren? Deelname van Menno van Laarhoven is fantastisch voor Menno en voor de school die haar inzet ook beloond ziet in de finale strijd van 2017.

Gratis ICT-cursussen via Slim.nl
Via Slim.nl krijgen onderwijsinstellingen gratis toegang tot de Microsoft Imagine Academy, een online-omgeving van Microsoft, met allerlei lesmateriaal over hun producten, zoals Word, Excel en PowerPoint. Leerlingen, docenten en medewerkers kunnen met dit lesmateriaal oefenen voor hun MOS-examen. Behalen ze dit examen, dan ontvangen ze een internationaal erkend certificaat. De examens worden afgenomen door certificeringspartner Certiport, de partij die jaarlijks het Microsoft Office Specialist World Championship in Amerika organiseert.

Menno van Laarhoven

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk