Pakketbezorgers zorgen met regelmaat voor overlast in de straten van Nieuwegein

Steeds meer wordt er on-line geshoped. Hierdoor komen er ook steeds meer bestelbusjes in het straatbeeld van Nieuwegein. Want al die bestellingen moeten ook worden thuisbezorgd. Inmiddels rijden er dagelijks ruim 275 busjes door Nieuwegein, veelal oude diesels, die naast ergernis ook voor veel uitstoot van fijnstof zorgen.

Het zijn niet alleen de traditionele postbezorgers van PostNL, DHL en UPS die elke dag bezorgen met een bedrijfswagen en dus onderweg zijn. Het aantal bezorgers neemt juist toe. Denk aan de nieuwe wasmachine of de boodschappen die bezorgd worden etc. Gemak voor de eindgebruiker, maar gedoe in het proces ertussen.

Men klaagt onder meer over chauffeurs die scheuren door de straten van Nieuwegein of pakketbezorgers die het busje fout parkeren tijdens een bezorg-actie. Kent u de zin: ‘Weer zo een wit busje.’

Waar men het niet over heeft is dat deze busjes ook veel schade maken aan het straatmeubilair in de stad of zelfs aan de eigendommen van de bewoners. Afgelopen week reed een bestelbus van de JUMBO een lantaarnpaal krom op de Jacobus van Looyhove. Dit zijn enkele voorvallen in de afgelopen week. De onderdoorgang van de Louis Couperushove/Lodewijk van Deysselhove is al onderhalfjaar gesloten nadat hetzelfde bedrijf klem kwam te zitten met een busje in deze onderdoorgang.

Nog gekker werd het afgelopen zaterdagmorgen om 07.30 uur op de Andreasgaarde in Batau Zuid. De bestuurder dit busje was de weg kwijt en moest keren. Hierbij ramde hij een geparkeerde auto en vervolgde zijn weg zonder een briefje achter te laten op de beschadigde auto. Deze actie werd gefilmd door de deurbel van de eigenaar van de auto. Inmiddels is de bezorgdienst achterhaald.

Heeft u ook slechte ervaring met de diverse bezorgdiensten in Nieuwegein? Laat het onze redactie weten: redactie@pen.nl. Hieronder kunt u ook reageren.

3 thoughts on “Pakketbezorgers zorgen met regelmaat voor overlast in de straten van Nieuwegein

 1. John

  Men moet niet zo klagen want ze bestellen zelf on line.

  1. Nieuwegeiner

   John ja, maar ze vragen niet om hun auto tegen aan te rijden, zou jou auto maar zijn flinke schade. Dus John niet zeuren

 2. John

  Ik zal niet zeuren,dat doen diegene die zeuren over te hard rijden door de straten.
  Geeft natuurlijk geen reden om tegen andermans auto te rijden.
  Maar ook bewoners scheuren hier door de straten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren