‘Overwinning voor de Waterlinie’

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is 85 km. lang en loopt van Muiden tot aan de Biesbosch. Een uniek cultuurhistorisch monument van 2 eeuwen oud, met imposante forten en unieke, verstilde natuur. Maar niet overal. Op sommige plaatsen in de Waterlinie is het druk en spelen er veel verschillende belangen. Daar ontmoeten natuur, cultuur, recreatie, economie en infrastructuur elkaar. Nieuwegein is zo’n plek.

Mariëtte Pennarts, gedeputeerde voor Cultuur, Jeugdzorg, Bestuur, Communicatie en Strategie bij de Provincie Utrecht: ‘Het Lekkanaal, dat langs Nieuwegein loopt, is deel van de belangrijkste waterverbinding tussen de havens van Amsterdam en Rotterdam. Jaarlijks gaan er 50.000 schepen door de Beatrixsluis, die daarmee de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland is. Omdat de schepen steeds groter worden en de doorstroming niet mag stagneren, bouwt Rijkswaterstaat een derde sluiskolk en gaan de oevers van het Lekkanaal, op de schop voor een verbreding. Een stukje verderop ligt het nieuwe bedrijventerrein ‘Het Klooster’ daar worden kavels uitgegeven voor industriële bedrijven, transportbedrijven etc.’ Klik hier om haar hele column te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren