Over “webloggen”, fietsen, zwemmen en Karst.

Een weblog dus!! Over wat er aan de hand is in Nieuwegein, hoe onze stad bestuurd wordt, wat de fractie van de Partij van de Arbeid en mij persoonlijk bezig houdt.

Maar ook met de onderwerpen die andere Nieuwegeiners belangrijk vinden. Daarvoor moet je maar mailen. Plaats je opmerking, meldt wat je opvalt, stel je vraag of geef je opvatting. Je krijgt in ieder geval mijn reactie.

Gisteravond fractievergadering gehad. Da’s iedere maandagavond in het gemeentehuis. Henk Balvers, ook een raadslid van de PvdA, is bezorgd over de doorgaande fietsroute tussen Nieuwegein en Utrecht. Sinds er een nieuwe brug is gekomen tussen Westraven en Laagraven doorkruist veel autoverkeer die drukke fietsroute. Met alle gevolgen van dien. Dat moet anders volgens hem. Hij zal daar dinsdagavond de wethouder op aanspreken.

Aanstaande vrijdag is de PvdA tussen 6 en 8 weer met een stand te vinden in CityPlaza, want we zitten niet alleen in de vergaderkamer. Wij willen van inwoners weten wat ze vinden van de plannen van het huidige college om als gemeente steeds minder taken te verrichten. Geen subsidies meer voor de sport, minder onderhoud aan het groen en buurtwerk door alleen maar vrijwilligers. In de Volkskrant van afgelopen week werd ik geciteerd: “Een kil rechts beleid” van CDA, VVD, GroenLinks en SGP/ChristenUnie.

Dat vind ik nog steeds. Het getuigt van weinig solidariteit. Het getuigt er niet van, dat de gemeenschap van Nieuwegein door ons allemaal gedragen moet worden. Als je alles aan de burgers overlaat en als gemeentebestuur afwacht, geldt weer het recht van de sterkste. Ikzelf geloof nog steeds dat een gemeentebestuur een rol heeft om samen te binden en te investeren in een Nieuwegein waarin het voor iedereen goed leven, werken en ontspannen is. Maar daar moet je als bestuur wel wat voor doen!

Vrijdag op Cityplaza dus. Kom maar langs en vertel wat jij er van vindt. Tot dan.

Vanavond onderweg naar huis in de auto met een provinciaal statenlid van de PvdA gebeld over de Nedereindse Plas: nog steeds zonde dat er niet gezwommen mag worden. Eigenlijk moeten provincie, stad Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein de handen ineen slaan. In de stad Utrecht bestaat het idee om de plas toch weer voor zwemmen geschikt te maken. Moeten we ondersteunen. Tenslotte is de Nedereindse Plas belangrijk voor de Nieuwegeiner die wil fietsen, wandelen en….ZWEMMEN. Eens kijken hoe we dat op de politieke agenda krijgen.

Thuisgekomen een triest bericht. Karst Dijkstra, de stuwende kracht achter de Stichting Welzijn Nieuwegein, is overleden. We wisten dat het zou gebeuren, maar als het bericht er dan is…. Triest voor zijn naasten, voor de medewerkers van de SWN-club en de welzijnsactiviteiten in Nieuwegein. Want daarvoor betekende hij wel wat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk