Over de D66 en de ChristenUnie

Na een heerlijke week met lekker weer terug naar de realiteit van nu. Ik wil het met u hebben over de D66. Ja dat is die club van Hans Reusch. U weet wel die fietsende wethouder.

Wat hebben ze gedaan de laatste 4 jaar? Ik weet er niet veel van behalve die fietspaden die overal omgelegd moesten worden, want dat is veiliger volgens onze Hans. Nou ik denk daar heel anders over, fietst u weleens over de Noordstedeweg? Fijn he, met al die tegenliggers! Vooral als onze schooljeugd de wegen onveilig maken.

En dan pas in de Nieuwegeinse raad, willen die jongens van de D66 opeens een convenant ondertekenen over legaal kweken van wiet. Hebben we net die coffeeshop gesloten moeten we opeens wiet gaan telen. Waarvoor? vraag ik me af, voor een dealer, een coffeeshop of voor de buitenlandse markt. Wel een goed exportproduct denk ik maar of we daarmee uit de crisis komen betwijfel ik.

Nu hebben zij het vermoeden dat ze sterk terug komen in de raad, zo heet dat in die termen heb ik me laten vertellen. Maar, is dat niet mee liften op het succes van de zittende coalitie? Want echte voorstellen die het gehaald hebben in de raad kan ik me niet echt goed voor de geest halen. Trouwens hebt u die Erik van der Voort (D66) weleens zien lachen? Ik niet, maar het schijnt dat hij het kan.

We moeten ook maar eens praten over Martin, ja Martin die van de Christen Unie, onze reserve raadsvoorzitter. Ja dat doet hij af en toe als de burgemeester er niet is of als die vragen moet beantwoorden. Het moet gezegd worden, dat doet hij leuk. Maar er zit ook een andere kant aan natuurlijk.

Helaas voor Martin is het Christelijke geloof de laatste tijd behoorlijk teruggelopen dus is het dan reeel om te verwachten dat het allemaal moet volgens de regels van de Christen Unie. Natuurlijk mogen zij staan voor deze overtuiging en dat uitdragen. Maar Martin ligt ook onder vuur en dat gun ik hem ook niet. Vooral als er op de man gespeeld wordt.

Hij wordt door mevrouw Bakhtali van de meest vreemde zaken beschuldigd zoals geheime commissies. Maar toch kijkende naar Martin geloof ik dat niet erg want dat mag niet van zijn geloof en ook niet van zijn eigen principes.

Maar we moeten het ook even hebben over mevrouw Schildkamp. Het commissie lid van de Christen Unie. Wat ik gelezen heb en gehoord, schijnt zij een reserve te zijn van GroenLinks. Of zou de Christen Unie ook een groen hoofdstuk hebben? Zou er een lijstverbinding aan komen?

Volgende keer VSP en IedersBelang

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk