Ouderen verrast met Palmpasenstokken kleuters Lucas Galecop

Ook dit jaar liepen de kleuters van basisschool Lucas Galecop traditiegetrouw met hun zelfgemaakte palmpasenstokken een optocht door de wijk Galecop. Deze optocht eindigde in Buurtplein de Galecopperboog.

Woensdagmorgen 17 april jl. werden de palmpasenstokken in de klas versierd met fleurig gekleurde linten, snoepjes en vruchtjes. Aansluitend startte de optocht vanaf het schoolplein aan de Aert de Gelderhage, waarbij de kinderen vrolijk zingend en vol trots met hun palmpasenstokken door de wijk liepen. Van de plaatselijke supermarkt Jumbo ontvingen de kleuters het broodhaantje.

broodhaantjes

Medewerkers van de Jumbo met de broodhaantjes

De optocht eindigde bij Buurtplein de Galecopperboog. Hier  werd een groep ouderen verrast en mochten zij de palmpasenstokken van de kleuters in ontvangst nemen. De ouderen genoten zichtbaar van de gezelligheid met de kinderen. ‘Het werd een vrolijke middag met blije gezichten van jong en oud!’ aldus Maureen Timmer van basisschool Lucas Galecop.

Over de palmpasenstok
De palmpasenstok bestaat uit twee stokken in de vorm van een kruis en wordt met Palmpasen gemaakt. Het wordt vooral in Nederland en de Antwerpse Kempen gemaakt in kerken en op (rooms) katholieke en christelijke basisscholen. Aan het einde van de kerkdienst worden de palmpasenstokken door de kinderen vaak uitgedeeld aan ouderen of zieken in de parochie/gemeente. Van oudsher is het een katholieke traditie, maar tegenwoordig wordt de symboliek ook in protestantse en evangelische kerken gebruikt.

Over het broodhaantje
Het haantje van brood staat symbool voor het breken en verdelen door Jezus van het brood bij het laatste avondmaal (Witte Donderdag). De haan staat symbool voor de haan die één keer (volgens Marcus ook nog een keer ter waarschuwing) kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende (Goede Vrijdag/vroege ochtend).

De ouderen ontvangen de palmpasenstok in Buurtplein de Galecopperboog

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren