Oud raadslid Nieuwegein Radj Ramcharan lijstduwer voor het CDA

De 54-jarige Radj Ramcharan, oud raadslid voor het CDA in Nieuwegein, staat op plaats 50 op de voorlopige kandidatenlijst van de landelijke CDA. Hij is door het provinciale partijbestuur voorgedragen als lijstduwer vanwege zijn lokale herkenbaarheid voor Utrecht. Ramcharan levert al jaren op positieve wijze een bijdrage aan de verbinding tussen Utrechters met een verschillende maatschappelijke achtergrond. Hij is daarmee de derde kandidaat van het CDA in de stad Utrecht, naast Hanke Bruins Slot en Sebastiaan den Bak.

Radj Ramcharan werd geboren in Suriname, maar vertrok op zijn 17e naar Nederland om politicologie te studeren aan de UvA. Daarna rondde hij een postdoctorale managementopleiding af bij De Baak/VNO. Ramcharan werkt als projectcoördinator voor ouderen bij de Buurtteams in Utrecht. Samen met collega’s zet hij sociale netwerken op voor ouderen en legt hij de verbinding tussen ouderen en huisarts/wijkverpleging. Met name migrantengroepen krijgen extra aandacht om ervoor te zorgen dat ze goed worden bereikt.

Radj Ramcharan was drie termijnen raadslid in Nieuwegein. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 ondersteunde hij de CDA-fractie in Utrecht. “M’n jongeren spoor ik aan zich te interesseren voor politiek, heb velen meegenomen naar ons Stadhuis en laten zien hoe belangrijk politiek is. Jongeren gaan niet stemmen, omdat zij de partijprogramma’s niet lezen, maar ook omdat ze de politici niet kennen. Het is belangrijk dat ze de politiek van dichtbij meemaken, zodat deze herkenbaar wordt.”

Radj Ramcharan is getrouwd en vader van een volwassen dochter. In april 2016 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De lijst, waarop nu als 50e de naam van Ramcharan prijkt, moet in de komende maand nog definitief worden goedgekeurd door de leden.

radjramcharan

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk