Katern

Oud burgemeester Frans Backhuijs aan de slag in Leusden

Oud burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein gaat de burgemeester van Leusden vervangen. Reden is dat de Leusdense burgemeester Gerolf Bouwmeester door de hoge werkdruk voorlopig een stapje terug neemt. De gemeenteraad heeft er vertrouwen in dat Backhuijs meteen in staat is om urgente onderwerpen op te pakken.

Frans Backhuijs (rechts) neemt een geschenk in ontvangst tijdens zijn afscheid in Nieuwegein

Het nieuws van de komst van de oud burgemeester van Nieuwegein naar Leusden overviel de raad wel maar zijn blij met de snelle vervanging in deze drukke periode in de Leusdense politiek en er speelt van alles. Maar dat hij vervangen zou worden was tot dinsdagavond nog niet helder.

De bestuurlijke ervaring van Frans Backhuijs geeft Leusdense politici vertrouwen dat lopende zaken opgepakt gaan worden en voor een langere periode in goede handen zijn. Het is niet bekend wanneer en of Gerolf Bouwmeester terugkeert in de Leusdense politiek.

De fractievoorzitters in de Leusdense politiek kregen afgelopen maandag een uitnodiging van de commissaris van de Koning van de provincie Utrecht om dinsdagavond samen te komen op het stadhuis van Leusden. Die middag kregen alle fractievoorzitters en leden van de gemeenteraad een mail van burgemeester Bouwmeester. Daarin legde hij uit dat hij om gezondheidsredenen zijn werk neerlegt en vervangen wordt. Bij de bijeenkomst dinsdagavond gaven de fractievoorzitters aan geen bezwaar te hebben tegen de voorgenomen vervanging door Backhuijs. Zijn beëdiging was daarna slechts een formaliteit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk