Katern

Organisatie Nedereindsebergloop haalt ruim 3.000 euro op voor het goede doel

De organisatie van de Nedereindsebergloop kijkt terug op een sportieve dag zonder ongelukken, dit ondanks dat het parcours erg glad was. Wel heeft de organisatie vanwege veel modder op het parcours de route moeten aanpassen omdat het op sommige stukken te gevaarlijk was. De lopers van de heavy 5 en heavy 10 kilometer moesten hierdoor iets meer lopen.

Martijn van Veenendaal van de Nedereindsebergloop: ‘Ondanks het slechte weer vandaag waren de deelnemers zeer enthousiast over het parcours. We hebben dit jaar 19% meer deelnemers mogen inschrijven aan alweer de vierde loop op de Nedereindseberg.’

Van Veenendaal laat weten dat er ruim 3.000,- euro is opgehaald en dat geld gaat naar twee goede doelen. Dat is de Stichting Sympany, deze stichting zamelt kleding in door heel Nederland. De opbrengst uit de verkoop van het textiel wordt door Sympany+ aangewend om projecten in Afrika en India te steunen om de zelfredzaamheid te vergroten. Ook gaat een gedeelte van de opbrengsten naar de Stichting Chronische Zenuwpijn.

Er werden vandaag zes afstanden gelopen. Bij de Kidsrun (1,1 KM) won de acht-jarige Ot Glas uit Nieuwegein bij de jongens en Evi Langbroek bij de meisjes. Op de afstand van 2 KM was het Gijs en Floor Bomer die de afstand wonnen en hier dus een familie aangelegenheid van maakte.

De 5 KM won Paul Zwama. Zwama is een groot talent en wordt gesponsord door de Nieuwegeinse ondernemer Christ van Loon van de PLUS Supermarkt. Bij de vrouwen op deze afstand was de eerste plek voor Marlous Vermeulen.

Op de 10 km was het Ad Sluijter die de beker in ontvangst mocht nemen bij de mannen. Brenda Calis was de eerste vrouw op deze afstand.

Bij de heavy 5 en heavy 10 km moesten de lopers het afzien want zij moesten meerdere malen de Nedereindseberg op en kwamen vol onder de modder te zitten. Iedereen heeft zijn race uitgelopen. Op de 5 km Heavy won bij de mannen Bo Hsrmisch en bij de vrouwen Rosemarijn Verduin. Bij de 10 km was het Michael Groenewegen en Corelien kloek die de hoofdprijs mee naar huis mochten nemen.

bekersnedereindsebergloop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk