Opschoondag in Merwestein

Zaterdag 28 maart was het de landelijke opschoondag in Nederland. En ook in Nieuwegein werden de handen flink uit de mouwen gestoken! Ondanks het slechte weer stonden er uiteindelijk vijftien kinderen in Merwestein klaar om de wijk weer schoon te maken. Het initiatief voor deze actie in Merwestein is genomen door Movactor en Portaal.

Ook het wijkplatform Centrum-Merwestein was aanwezig en heeft ondersteund en gesponsord. Samen met twee jongerenwerkers gingen de kinderen, compleet met hesje, handschoenen, grijpers en vuilniszakken de wijk door om zwerfvuil op te ruimen. Ook werd met een hogedrukspuit het speelpleintje schoongemaakt en stoepkrijt van muren verwijderd. En ook de plantenbakken aan de Zandwal staan er weer mooi bij, door de plantjes die de kinderen hierin hebben gezet. Wijkwethouder Martijn Stekelenburg gaf de aftrap van de actie in Merwestein. Hij sprak z’n waardering uit dat de kinderen aan dit initiatief meewerkten en de wijk weer mooi schoon maakten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren