Oproep om te nomineren voor het Groene Lintje

Op 5 juni 1972 hield de Verenigde Naties de 1e Milieuconferentie en sindsdien is de 5e juni Wereldmilieudag. Inmiddels is het een traditie geworden dat GroenLinks, afdeling Nieuwegein, rondom die dag het Groene Lintje uitreikt aan mensen of organisaties die zich op vrijwillige wijze inzetten voor het behoud en verbetering van de natuur, een gezond milieu en duurzaamheid. In 2015 hebben de oprichter en de vrijwilligers van het Repair Café de eer gehad het lintje te ontvangen. Met het uitreiken van het lintje spreekt GroenLinks zijn waardering uit en wordt een persoon of organisatie op een aardige manier in het zonnetje gezet. Te denken valt hier aan initiatieven voor de aanleg van een stads-groentetuin, het plaatsen van zonnepanelen, het opruimen van zwerfvuil, energiebesparende maatregelen, etc..

Kent u iemand, of een organisatie, actief in Nieuwegein die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier heeft ingezet voor de natuur, milieu en/of duurzaamheid? Dan kunt u deze kandidaat of organisatie voordragen.

De voordracht voor het lintje met een korte motivatie kan voor 20 mei 2016 gemaild worden aan:nieuwegein@groenlinks.nl. Uit de lijst van genomineerden wordt door een jury, bestaande uit de winnaar van vorig jaar en een afvaardiging vanuit de fractie en bestuur van GroenLinks, de uiteindelijke winnaar aangewezen. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 4 juni en hiervoor ontvangen alle genomineerden en hun voordragers een uitnodiging. Informatie hierover zal ook via onze website worden gepubliceerd: https://nieuwegein.groenlinks.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk