Katern

Opgepakte man uit Fokkesteeg betrokken bij liquidatie Wout Sabee

Eén van de mannen die 8 oktober jl. werd opgepakt in de wijk Fokkesteeg, zou worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van drugshandelaar Wout Sabee in 2016.

Het was eerder al bekend dat één van de mannen naast cocaïnehandel werd verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie, maar de politie wilde toen nog niet zeggen om welke moord het ging. De 70-jarige Sabee werd op vrijdag 24 juni 2016 om 11.37 uur doodgeschoten voor zijn woning op de Rijksstraatweg in De Meern. Hij was een bekende van de politie, en is toendertijd gewaarschuwd dat hij gevaar liep. Het Openbaar Ministerie had hem ook al beveiliging aangeboden, maar daar heeft hij nooit gebruik van gemaakt. In 2014 overleefde hij ternauwerdood een aanslag op zijn leven, waarvoor twee mannen werden opgepakt en veroordeeld.

Volgens diverse media is de verdachte, die nu voor deze liquidatie is opgepakt, de 35-jarige Marcel D. uit Nieuwegein. De politie zou een tip hebben gekregen die Marcel D. linkte aan de moord op Wout Sabee. Sabee zou goede connecties hebben gehad met Jaap Zillig, de man die samen met Pieter Vos in december 2011 bij Van der Valk in Houten werd geliquideerd.

D. zit op dit moment in alle beperkingen. Hij werd in oktober 2010 al eerder beschuldigd voor betrokkenheid bij een vuurwapenincident in Nieuwegein. Het schietincident vond plaats op 13 februari 2010 bij Het Veerhuis, waarbij van twee verschillende locaties was geschoten. De toen 28-jarige Marcel D. zou de afspraak hebben geregeld om de vier te laten liquideren.

Bij een grote politieactie begin deze maand werden zes verdachten op elf locaties in Nederland doorzocht, waaronder meerdere adressen in Nieuwegein. Twee naast elkaar gelegen woningen aan de Snekerveste werden binnengevallen. In beide huizen wonen gezinnen met kinderen. Meerdere vuurwapens, voertuigen en grote hoeveelheden geld werden in beslag genomen. De Nieuwegeiner zou samen met vijf andere verdachten een criminele organisatie vormen die zich bezighoudt met de handel in cocaïne.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren