Aanhoudingen in onderzoek naar verdovende middelen en poging tot liquidatie

Maandagochtend 8 oktober 2018 heeft de politie op verschillende plaatsen in het land doorzoekingen verricht en daarbij vijf verdachten aangehouden. Dit is het resultaat van een langlopend onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Ook in Nieuwegein, op de Snekerveste in de wijk Fokkesteeg zijn twee woningen binnengevallen. De politie zegt dat de invallen niets te maken hebben met de invallen die dinsdag 2 oktober jl. werden gedaan op het Nijpelsplantsoen.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de verschillende verdachten zich stelselmatig bezighielden met de handel in verdovende middelen, met name cocaïne. Eén van de aangehouden mannen wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij een poging liquidatie.

Bij de actie in de wijk Fokkesteeg zijn naast de twee aanhoudingen ook meerdere vuurwapens en een grote hoeveelheid geld in beslag genomen. Eén van die personen wordt verdacht van de poging tot liquidatie. De politie kwam met veel mankracht aan in Fokkesteeg. Ook is er een politiehond ingezet. De twee naast elkaar gelegen woningen aan de Snekerveste werden binnengevallen. In beide huizen wonen gezinnen met kinderen. De politie heeft op een oplegger twee dure auto’s meegenomen.

Elders in het land zijn ook enkele voertuigen en vuurwapens aangetroffen. De verdachten zitten op dit moment in  beperking. De verdachten mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren