Katern

Openingstijden gemeentelijke instellingen rond Koningsdag en 4 en 5 mei

Stadswinkel
De gemeentelijke afdelingen in het Stadshuis (dus ook de Stads-winkel) zijn gesloten op Koningsdag (donderdag 27 april) en op Bevrijdingsdag (vrijdag 5 mei) De vrijdag na Koningsdag (28 april) zijn de gemeentelijke afdelingen in het Stadshuis (dus ook de Stadswinkel) echter als normaal geopend. Op donderdag 4 mei (Dodenherdenking) is de Stadswinkel geopend tot 17.00 uur.

Gemeentewerf
Het Afvalbrengstation op de gemeentewerf is gesloten op Koningsdag (donderdag 27 april) maar geopend op Bevrijdingsdag (vrijdag 5 mei). Het loket voor verloren en gevonden voorwerpen is op beide dagen gesloten.

Natuurkwartier
De buitenruimte van het Natuurkwartier is op Koningsdag en Bevrijdingsdag gewoon geopend (van 10.00 -17.00 uur). Dat geldt ook voor de Kinderboerderij. Het Milieu Educatie Centrum (MEC) is echter gesloten op Koningsdag (donderdag 17 april) en Bevrijdingsdag (vrijdag 5 mei).

Begraafplaats Noorderveld
Voor het regelen van een uitvaart kunt u op Koningsdag en Bevrijdingsdag terecht bij de medewerkers van begraafplaats Noorderveld, via tel. 06 51 20 51 13. Vergeet u niet het aanmeldingsformulier te mailen naar het e-mailadres noorderveld@nieuwegein.nl.

Afvalinzameling
Op Koningsdag (donderdag 27 april) haalt de Reinigingsdienst Midden Nederland (RMN) geen huisvuil op. Huishoudens waarbij RMN normaal op donderdag langs komt, kunnen op www.rmn.nl zien op welke andere dag RMN langs komt. Dit kan één of meerdere dagen vóór of na een feestdag zijn. Wie een smartphone heeft kan voor het schema ook de RMN-app downloaden. Op Bevrijdingsdag (vrijdag 5 mei) wordt het afval wél gewoon opgehaald.

Parkeren auto’s en fietsen
Tijdens de feestdagen in het voorjaar kunt u in Nieuwegein in sommige parkeerzones gratis parkeren op straat. Onderstaand leest u welke dagen dit betreft. Let op: de dagen zijn niet voor alle parkeerzones gelijk! Ook gelden er aangepaste openingstijden voor de parkeergarages Stadshuis en Theater, de fietsenstallingen en de parkeerbalie. Parkeergarage Cityplaza is tijdens de feestdagen in het voorjaar 7 dagen per week open van 07.00 uur tot 23 uur. In deze parkeergarage wordt op sommige momenten wel gebruik gemaakt van beheer op afstand. De speedgates zijn dan geopend en u kunt gewoon inrijden. Inrijden met een geldig parkeerabonnement kan altijd. Uitrijden met een geldig parkeerbewijs kan in alle parkeergarages 24 uur per dag!

Donderdag 27 april (Koningsdag)
Parkeren op straat: parkeerzones B1 en B2 betaald (11-18 uur), overige parkeerzones gratis.
Parkeergarages Stadshuis en Theater: normaal open.
Fietsenstallingen: normaal open.
Parkeerbalie: gesloten.
Vrijdag 5 mei 2017 (Bevrijdingsdag)
Parkeren op straat: parkeerzones B1 en B2 betaald (11-18 uur),
overige parkeerzones gratis.
Parkeergarages Stadhuis en Theater: normaal open.
Fietsenstallingen: normaal open.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk