Opening nieuwe brandweerpost Nieuwegein Zuid

Burgemeester Frans Backhuijs opent zaterdag 19 januari 2019 de nieuwe brandweerpost in Nieuwegein-Zuid. Deze nieuwe steunpost is ter vervanging van de oude steunpost die niet meer voldeed aan de huidige eisen. Het brandweerkorps is trots op hun nieuwe brandweerpost.

Op 11 januari 2018 is gestart met de bouw van de nieuwe steunpost, om precies een jaar later klaar te zijn. De steunpost biedt huisvesting aan twee blusvoertuigen. Daarnaast is er een instructieruimte/kantine, keuken, kleed- en doucheruimte en een kantoorruimte voor drie werkplekken, waar ook vrijwilligers voor hun werk kunnen inloggen. Op deze manier zijn er altijd (vrijwillige) brandweermannen en -vrouwen beschikbaar die in geval van een brand klaar staan om uit te kunnen rukken. Kortom een goede werkomgeving om de dienstverlening optimaal uit te kunnen voeren.

Duurzaam
Het gebouw is duidelijk te herkennen aan zijn betonnen Brandweer entree met de gestalde voertuigen, die vanaf de doorgaande weg zichtbaar zijn. De post is duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. Zo is het gebouw demontabel, voorzien van onderhoudsarme houten gevelbekleding en heeft geen gasaansluiting meer. Verwarmen en koelen wordt met luchtwarmtepompen geregeld. Er is LED verlichting en het dak is voorzien van zonnepanelen. Het gebouw beschikt over een speciale indeling, waarbij door brand vervuilde materialen gescheiden bewaard worden tot deze worden gereinigd.

Open dag voor de buurt
In de brandweerpost aan de Dunantlaan werken 24 medewerkers en vrijwilligers van de brandweer Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Het brandweerkorps vindt de nieuwbouw een mooie vooruitgang en wil dit graag delen met de bewoners van de omliggende wijken. Dit voorjaar wordt er daarom een open dag georganiseerd voor deze bewoners, zodat ook zij het nieuwe gebouw kunnen bekijken en kennis kunnen maken met de nieuwe brandweerpost Nieuwegein Zuid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren