Video: Opening Buurtkamer in Schansen-Noord in de wijk Fokkesteeg

Wethouder Jan Kuiper heeft zaterdag 12 januari jl. de Buurtkamer in buurtcentrum La Caza aan de Hoornseschans in Fokkesteeg geopend. Na de opening konden de wijkbewoners van de Schansen-Noord deelnemen aan het buurtevent waar zij samen met het team Betere Buurten van de gemeente Nieuwegein vooruit konden kijken naar 2019. Welke kansen zien bewoners voor verbetering van de buurt? Wat gaat de gemeente vernieuwen in de buitenruimte? Onze videograaf Bart van Rooijen was aanwezig en maakte bovenstaand videoverslag.

Vorig jaar is samen met de buurt een kansenkaart opgesteld. Dat is een kaart waarop bewoners en buurtbetrokkenen (ondernemers en maatschappelijke organisaties) ideeën voor verbeteringen in de buurt konden aangeven.

Wethouder Jan Kuiper over het project: ‘De Buurtkamer is een plek waar de bewoners van de wijk smane kunnen komen en te praten over het verbeteren van de openbare ruimten in de Schansen-Noord. Eind 2019 zal het ontwerp klaar zijn, daarna volgen de aanbestedingen. Medio 2020 zullen de eerste schoppen de grond in gaan om de wijk aan te pakken. Nieuwegein kent 64 buurten alle buurten zullen in 40 jaar aangepakt worden.’

De gemeenteraad ging in oktober 2018 akkoord met de verdere uitwerking van deze ideeën naar een plan voor vernieuwing van de buurt en stelde daarvoor € 5.900.000,- beschikbaar. Met dit budget gaat de gemeente samen met inwoners en buurtbetrokkenen aan de slag met het mooier maken van de buurt zoals nieuwe bestrating, verlichting, parkeerterreinen, het groen en de speelplekken. 2019 staat dan ook in het teken van het samen ontwerpen van een prettige leefomgeving voor Schansen-Noord.

Wethouder Jan Kuiper in gesprek met onze reporter Bart van Rooijen

Over Betere Buurten
Het doel van het Betere Buurten programma is om de buitenruimte in Nieuwegeinse jaren ’70 en ’80 buurten duurzaam te vernieuwen, zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Samen werken we aan een groenere buurt met een vernieuwde bestrating, meer ontmoetingsmogelijkheden en moderne speelplekken. Een buurt waar jong en oud zich thuis voelt en waar het toegankelijk, schoon en veilig is.

Tot slot zorgen we ervoor dat de buurten zo worden ingericht, dat deze de gevolgen van klimaatverandering goed kunnen opvangen. Te denken valt aan het toevoegen van groen waardoor het koeler is in de zomer. We maken de plannen het liefst samen met zoveel mogelijk inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de buurt. Zij weten immers als beste waar behoefte aan is en wat goed is voor de buurt!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren