Katern

Open trainingen bij Atverni tijdens Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek organiseert Atverni open trainingen. Gedurende de week van 17 tot en met 25 september zijn de trainingen voor elke hardloper toegankelijk. Van beginner tot wedstrijdloper; binnen elke trainingsgroep kan iedereen op eigen niveau trainen. Puur recreatief of meer prestatiegericht.

Hardlopen is razend populair. Iedereen lijkt op dit moment de hardloopschoenen aan te trekken. Uit een recent grootschalig onderzoek blijkt dat 93% van de lopers niet in groepsverband traint. Veel lopers ervaren drempels om in groepsverband te lopen. Peter van der Sluijs van atletiekvereniging Atverni verlaagt de drempels: ‘Bij Atverni zijn er verschillende trainingsmomenten, zowel overdag als in de avonduren. Er is altijd wel een geschikt trainingstijdstip te vinden. Dus het excuus van geen passend tijdstip gaat bij ons niet op.’ De open trainingen zijn gratis en verplichten tot niks, op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 19:30 uur.

Atverni sluit met de open trainingen tijdens de Nationale Sportweek aan bij de ‘Samen lopen is leuker’ campagne van de Atletiekunie. Uit onderzoek van NOC*NSF naar de duur van sportbeoefening blijkt dat lopers bij clubs gemiddeld zeven jaar actief zijn, terwijl een individueel startende hardloper het gemiddeld maar zeven weken volhoudt. Peter: ‘De cijfers verbazen me niet. Bij Atverni staan gediplomeerde en deskundige trainers voor de groep. Zij hebben veel aandacht voor blessurepreventie. Naast deskundige begeleiding is het bovendien erg gezellig. Bij Atverni heb je snel jouw plek gevonden en voel je jezelf snel thuis. De vaste trainingsmomenten zorgen daarnaast voor structuur. Dat werkt motiverend, het is voor veel lopers een welkome stok achter de deur.’

Onder het motto ‘Ik neem je mee’ moedigt Atverni hun lopers aan om een introducé mee te nemen tijdens de Sportweek. Peter: ‘Onze leden reageren enthousiast op deze oproep. Ze zijn al enthousiast aan het werven. De mond tot mond reclame is wat dat betreft goud waard. We verwachten tijdens de Sportweek een gezellige drukte. Mocht je nog geen uitnodiging ontvangen, hebben dan ben je uiteraard ook van harte welkom.’ De aanmelding voor de open trainingen verloopt via www.hardlopen.nl/ikneemjemee, spontaan langskomen kan natuurlijk ook.

HardlopenAtverniG

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk