Open Clubbijeenkomst bij Rotaryclub Nieuwegein

Het kan niemand in Nieuwegein zijn ontgaan: de actie Nieuwegein helpt Oekraïne. In anderhalve week tijd van eerste idee tot een vrachtwagen vol hulpgoederen ter waarde van 55.000 euro, onderweg naar het Rode Kruis in Polen. Een actie van Rotary Nieuwegein, samen met twee andere serviceclubs; Lions Nieuwegein en de Soroptimistclub Utrecht -Nedersticht.

‘Dit is nu een mooi voorbeeld van hoe wij als Rotary Nieuwegein midden in de samenleving staan’, zegt voorzitter Hans van der Velden. ‘Hoe wij door ons netwerk snel dingen voor elkaar kunnen krijgen.’ Op 7 april is iedereen welkom in de week van de Open Clubbijeenkomsten. Lees hier meer over de kennismakingsdag met Rotary Nieuwegein.

Rotary Nieuwegein is onderdeel van een wereldwijd netwerk en heeft op dit moment negentien enthousiaste en betrokken leden. Wij spraken met vijf van hen over hun beweegredenen om lid te worden, over wat het lidmaatschap hun brengt en wat zij kunnen betekenen voor de club en de stad. Deze week Jeroen Graafland, directeur bij een ICT-bedrijf.

Jeroen Graafland is directeur bij een IT-bedrijf, dat software maakt voor projectmatige organisaties zoals accountantskantoren, management-adviesorganisaties, architecten en dergelijke. Het bedrijf bestaat pas anderhalf jaar maar is al wereldwijd actief in 42 landen. Zijn ervaring als projectmanager in de professionele dienstverlening kwam daarbij goed van pas.

Jeroen werd in 2012 lid van de Rotary, maar had daarvoor al contact met de club, omdat hij in zijn vrije tijd deejay is en tijdens de Sport- en Speldagen de muziek verzorgde. Toen hij gevraagd werd ook zelf lid te worden moest hij wel even slikken: was hij daar niet te jong voor? Paste hij wel bij die sigaren rokende en wijn drinkende mannen?

Jeroen: ’Ik ben een paar keer gaan kijken en werd meteen aangetrokken door een aantal aspecten. In de eerste plaats ging ik door mijn werk vrijwel alleen met mensen in de IT-sector, ik kwam niet veel andere beroepsgroepen tegen dan mijn klanten. De verscheidenheid aan beroepen sprak mij erg aan. Bovendien vind ik het belangrijk om iets bij te dragen aan mijn eigen leefomgeving. Het is leuk om acties op touw te zetten en misschien zelf ook een actie te bedenken. Tenslotte kun je binnen de club verschillende rollen vervullen. Ik ben nu verantwoordelijk voor de PR, ik schrijf in ons krantje en houd de website en socials bij. De afgelopen twee jaren waren in dat opzicht een beetje moeizaam, maar nu gebeurt er weer van alles en gaan we aan de bak.’

Een van zijn favoriete project is Wandelen voor water. ‘Voor ons is het heel normaal dat er schoon drinkwater uit de kraan komt. Er is een lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen en wij geven zelf zo’n les op een school in Nieuwegein. Wij stellen alle materialen beschikbaar en begeleiden de hele sponsorloop. Zo hebben we steeds duizenden euro’s opgehaald voor projecten om bijvoorbeeld sanitaire installaties te kunnen kopen. Dat is onze kracht: organiseren voor concrete doelen. Met meer leden kunnen we ook meer doen.’

Het lidmaatschap heeft hem zelf ook veel gebracht. ‘Ik heb nieuwe vrienden gemaakt met verschillende achtergronden. In mijn werk ben ik super commercieel bezig, dit geeft een ander soort doel in mijn leven. Het geeft voldoening om iets terug te kunnen doen voor de gemeenschap waarin je leeft. Rotary heeft een netwerk, wij kennen mensen, we hebben contacten en zo kun je leuke dingen doen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk