Op weg naar een klimaatneutrale stad

Een comfortabel en mooier huis zonder energiekosten en gefinancierd door de huidige energierekening. Om dit te realiseren tekende wethouder Peter Snoeren, namens de gemeente Nieuwegein, de Deal Stroomversnelling Koopwoningen op 29 januari. Samen met andere overheden en marktpartijen bieden zij huiseigenaren een aanbod van slimme renovaties, die snel uitgevoerd kunnen worden, met garantie dat het werkt. Snoeren: “Wij werken graag mee aan dit soort innovatieve projecten. Slimme samenwerking is enorm belangrijk om een klimaatneutrale stad in 2040 dichterbij te brengen.”

De renovatie die de woningen krijgen worden binnen 10 dagen uitgevoerd. Het huis krijgt een nieuwe gevel en een nieuw dak met hele hoge isolatiewaarden. Ook de technische installaties worden vernieuwd. De nieuwe daken hebben zonnepanelen. Een warmtepomp gebruikt warmte uit de lucht om de woning te verwarmen. De hele energievoorziening is elektrisch, op basis van natuurlijke bronnen.

Bij een investering van ca. €45.000,- zijn de maandelijkse kosten voor aflossing en rente gelijk of lager dan de kosten voor het energieverbruik vóór de renovatie. De renovatie van de pilotwoningen kost nu nog ongeveer € 60.000 in plaats van € 45.000. Alle aanbieders zetten zich in om de onrendabele top van € 15.000 in de pilotfase tot nul te reduceren. Naar verwachting zijn hiervoor in totaal circa 100 pilotwoningen nodig. Na de pilotfase zijn de snelle renovaties te koop voor iedereen met een rijtjeshuis. De gemeente Nieuwegein draagt € 7.500 bij waarmee in Nieuwegein drie particuliere ‘nul-op-de-meter’ woningrenovaties kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast werkt de gemeente mee aan het faciliteren van het proces om dit project tot een succes te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren