Op weg naar een duurzame zorg

Op weg naar een duurzame zorg. De gemeenten Nieuwegein, Woerden, Houten, het Milieuplatform Zorgsector en het Antonius Ziekenhuis zetten zich hier voor in. Vertegenwoordigers van gemeenten en zorginstellingen ondertekenden vorige week in stadion Galgenwaard op de bijeenkomst Duurzame Zorg hiertoe een overeenkomst. Zorginstellingen zijn grootverbruikers van energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer. Daardoor is er veel milieuwinst te behalen. Om de systematische verduurzaming in de zorg te versnellen, is in 2015 de Greendeal Duurzame Zorg ontwikkeld. De regionale aanpak heeft als doel dat 25 zorginstellingen in de regio in 2018 starten met systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering.

Achtergrond
Op 17 januari kwamen vijf Utrechtse gemeenten en twaalf zorginstellingen samen in het gemeentehuis van Zeist. Het was de start van een regionale aanpak voor verduurzaming van zorginstellingen. De gemeente Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug en Nieuwegein tekenden toen al de landelijke Greendeal Duurzame Zorg. De gemeente ondersteunt de zorginstelling. Het ziekenhuis spant zich in voor het behalen van de (met de zorgsector ontwikkelde) Milieuthermometerzorg Brons binnen 2 jaar en Zilver binnen 3 jaar. Zorginstellingen die daaraan voldoen, krijgen een lichter handhavingsregime op de duurzaamheidsthema’s.

Op de foto: Antonius Ziekenhuis – de heer H. Uitterhaegen – namens de Raad van Bestuur, gemeente Nieuwegein – wethouder Peter Snoeren (rechts), gemeente Woerden – wethouder Hans Haring, gemeente Houten – wethouder Michiel van Liere.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!