De VVD feliciteert Marcus Verbeek Praehep

De VVD feliciteert Marcus Verbeek Praehep met de nieuwe vestiging in Nieuwegein. Marcus Verbeek Praehep (HBO-instelling) vestigt zich in de oude bibliotheek in het stadscentrum van Nieuwegein. Marcus Verbeek Praehep is een particuliere HBO instelling in het economische segment. Met cursussen, leergangen en complete HBO opleidingen op o.a. economisch, administratief, fiscaal, juridisch en internationaal terrein alsmede pensioenen en accountancy.

De VVD-Nieuwegein pleit al vele jaren voor de komst van hoger onderwijs naar Nieuwegein. Op bescheiden schaal is er al HBO onderwijs in Nieuwegein zoals de fysiotherapieopleiding en een opleiding tandtechniek. Daarnaast vervult het Antonius Ziekenhuis een belangrijke rol als groot opleidingsziekenhuis voor studenten in het Hoger onderwijs. Marcus Verbeek Praehep is om meer redenen een interessante aanvulling op het Nieuwegeinse aanbod van hoger Onderwijs. Wellicht kan deze instelling ook gaan voorzien in scholingsbehoefte bij het Nieuwegeinse bedrijfsleven. Een instelling met cursisten en studenten is een impuls voor de verlevendiging van het stadscentrum. Daarnaast krijgt de oude bibliotheek een goede nieuwe bestemming.

De VVD blijft streven naar meer hoger onderwijs in onze stad. Wij zien daar grote voordelen in zoals samenwerken met bedrijven, benutting kantoorpanden, schooljeugd langer aan Nieuwegein binden met een samenhangend opleidingsaanbod, maar ook de sociaal culturele impuls die studenten aan een stad kunnen geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk