Oostenrijkse kinderen bezoeken Margrietschool

Dinsdagavond 16 mei zijn 16 kinderen van de ‘Neue Mittelschule” uit Kirchberg in Oostenrijk in Nieuwegein aangekomen om een bezoek aan de Prinses Margrietschool te brengen. Dit bezoek staat in het teken van een uitwisselingsproject tussen beide scholen. In maart waren 16 leerlingen van groep 8 van de Margrietschool al op bezoek in Oostenrijk. Ze verbleven in gastgezinnen, maakten het dagelijks leven op school en thuis mee en deden leuke en typisch Oostenrijkse activiteiten met hun leeftijdsgenoten.

De kinderen communiceren in het Engels met elkaar. Ze hebben elkaar via What’s-app en Facebook leren kennen en de afgelopen maanden veel contact gehad. Ook zijn er verschillende opdrachten op de scholen uitgewerkt.

Deze week zullen de kinderen elkaar opnieuw ontmoeten. Kinderen van de Margrietschool laten o.a. zien hoe ze op school leren en doen, door te laten ervaren wat IPC is en hoe de Kanjertraining werkt. Op donderdag wordt een bezoek gebracht aan Utrecht en leren de kinderen meer over onze hoofdstad door een rondvaart, speurtocht en het beklimmen van de Dom.

Vrijdagochtend staat in het teken van sport en spel. Verschillende Nieuwegeinse sportaanbieders verlenen hun medewerking. ’s Middags gaan de kinderen naar IJsselstein om de molen te bezoeken. Zaterdag is family-day. De gasten uit Oostenrijk gaan iets leuks doen met het gastgezin. Op zondag nemen de kinderen afscheid van elkaar en gaan de kinderen uit Oostenrijk met het vliegtuig weer terug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren