Oorzaak brand Zuilenstein blijft onduidelijk

Vanmiddag heeft de politie uitsluitsel gegeven over de brand, die zondag 20 maart j.l. was ontstaan, bij de opvang van de statushouders in voormalig woonzorgcentrum Zuilenstein. De uitslag van het onderzoek heeft lang op zich moeten laten wachten. Dat is op zich al opmerkelijk. Uit het onderzoek is gebleken, aldus burgemeester Frans Backhuijs donderdagavond tijdens de raadsvergadering, dat een sigaret of baldadigheid de oorzaak is van de brand bij de vluchtelingenopvang in Zuilenstein.

De brand in het oude woonzorgcentrum aan de Diepenbrocklaan lag vrij gevoelig omdat deze ontstond op de plek waar ruim honderd vluchtelingen met een verblijfstatus tijdelijk zijn ondergebracht in Nieuwegein.

De politie heeft laten weten geen brandversnellende stoffen te hebben aangetroffen waardoor brandstichting met een vloeistof is uitgesloten. Getuigen verklaarden namelijk eerder tegenover onze redactie, op de dag van de brand harde knallen te hebben gehoord waarna twee auto’s wegscheurden. Er zou een molotovcocktail zijn gegooid. Maar dit werd vandaag ontkracht door de burgemeester. Het blijft dus onduidelijk of de brand is aangestoken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk