Ook leraar Anna van Rijn College genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’

In Nieuwegein zijn twee docenten genomineerd van de titel ‘Leraar van het Jaar 2021.’ Eerder lieten wij al weten dat juf Carola van Meteren een nominatie op zak heeft. Nu blijkt dat ook docent Roy Helmerhorst een nominatie op zak heeft, dit in de categorie Voortgezet Onderwijs.

Roy is docent aardrijkskunde op het Anna van Rijn College in Nieuwegein, en moet het opnemen tegen negen kandidaten elders in het land: Marco van den Barselaar (Vlietland College, Leiden), Hans Kok (A.Roland Holst College, Hilversum), Marjolein Mantelaars (Christelijk Lyceum, Delft), Matthijs Nicolai (Christelijk Lyceum, Apeldoorn), Valérie Ungerer (A.Roland Holst College, Hilversum), Ismail Aghzanay (Rotterdam Design College), Sieger Valks (Stichtse Vrije School, Zeist), Maaike Meijer (sg. Canisius, Tubbergen) en Erik van Haren (Elzendaalcollege, Boxmeer).

Roy is coördinator TTO bij Anna van Rijn College in Nieuwegein en de vloggende docent. Hij is ook de oprichter van een educatief YouTube kanaal op het gebied van het vak aardrijkskunde.

De twee Nieuwegeinse docenten gaan strijden om de titel Leraar van het Jaar 2021, georganiseerd door Jaarbeurs. De drie finalisten per sector worden bekendgemaakt tijdens de Big Improvement Day op 19 januari 2021 in het AFAS Theater in Leusden. De finale is op 30 januari tijdens de onderwijsvakbeurs NOT 2021 in Jaarbeurs, Utrecht. Dan wordt bekendgemaakt wie de Leraren van het Jaar 2021 zijn.

Verkiezing
De verkiezing is in 1999 het leven geroepen om het imago van leraren te verbeteren. De vier leraren van het jaar (po, so, vo en mbo) zijn na de verkiezing een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zij krijgen een podium om met de rest van Nederland te delen waar ze als leraar voor staan, wat hun visie op de huidige ontwikkelingen in het onderwijs is en waar ze als ambassadeur voor gaan strijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk