Juf Carola genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar 2021’

Juf Carola van Meteren is genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar 2021.’ Carola geeft les aan de onderbouw groep 1 en 2 op de Montessorischool De Vleugel aan het Mozartplantsoen in Nieuwegein. Carola is samen met tien collega’s genomineerd in de categorie Primair Onderwijs. Naast deze categorie wordt er ook gestreden om de titel in het Speciaal Onderwijs, Voorgezet Onderwijs en het MBO. Het is de 21ste keer dat deze verkiezing wordt gehouden.

Per sector zijn tien leraren geselecteerd. Zij gaan strijden om de titel Leraar van het Jaar 2021, georganiseerd door Jaarbeurs. De drie finalisten per sector worden bekendgemaakt tijdens de Big Improvement Day op 19 januari 2021 in het AFAS Theater in Leusden. De finale is op 30 januari tijdens de onderwijsvakbeurs NOT 2021 in Jaarbeurs, Utrecht. Dan wordt bekendgemaakt wie de Leraren van het Jaar 2021 zijn.

Juf Carola moet het opnemen tegen: Angela Esajas (Driemaster, Almere), Rob van Dael (de Zonnewijzer, Herten), Lars Levering (Roelof Venemaschool, Amstelveen), Linda Mansveld (CBS de Brug, Woerden), Tom van de Camp (de Fonkeling, Berghem), Dafne Smits (OBS De Waerdenburght, Hedel), Annieke Otten-Zantinge (Kindcentrum de Bron, Zwijndrecht), Cherelle Bouwen (De Spoorzoeker, Delft) en Saskia Holtslag (Kaleidoscoop, Schiedam).

Verkiezing
De verkiezing is in 1999 het leven geroepen om het imago van leraren te verbeteren. De vier leraren van het jaar (po, so, vo en mbo) zijn na de verkiezing een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zij krijgen een podium om met de rest van Nederland te delen waar ze als leraar voor staan, wat hun visie op de huidige ontwikkelingen in het onderwijs is en waar ze als ambassadeur voor gaan strijden.

Reactie Juf Carola
‘Vanaf vandaag behoor ik tot één van de tien genomineerden voor de landelijke verkiezing ‘Leraar van het Jaar 2021’ Whoop whoop! Uit meer dan 300 inzendingen overigens! Na oktober worden er dan drie van deze tien uitgekozen door een beroeps- en vakjury. Vervolgens wordt de ‘Leraar van het Jaar’ gekozen. Dit gebeurt in januari 2021 op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). Als ik nu toch zover gekomen ben…. Laat ik er dan maar voor gaan.’

In Nieuwegein zijn twee docenten genomineerd van de titel ‘Leraar van het Jaar 2021.’ Nu blijkt dat ook docent Roy Helmerhorst van het Anna van Rijn College in Nieuwegein een nominatie op zak heeft, dit in de categorie Voortgezet Onderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren