Ooievaarspaartje in Galecop werkt aan uitbreiding

In het voorjaar van 2006 is door Stichting Wijkoverleg Galecop een ooievaarsnest geplaatst in het buurtpark tussen de Lucas van Leydenhage en de Reinesteijnseweg. De eerste jaren werd het nest niet bewoond door ooievaars, maar in 2013 heeft een ooievaarspaartje toch het nest gevonden, met als gevolg twee jongen. Ook de jaren daarop kreeg het koppeltje jongen en hebben we daar veel aandacht aan besteed op De Digitale Stad Nieuwegein. Canol Zeren maakte eerder een rondvlucht met zijn Drone om het nest. Natuurlijk heel voorzichtig en met gepaste afstand. En waren we bij het ringen aanwezig in 2017.

Dinsdagavond 12 februari jl. kregen wij op de redactie het eerste bericht van het jaar dat de ooievaar gesignaleerd was in de wijk Galecop. Sylvia Dekker laat weten: ‘De ooievaar weer gezien op zijn nest in Galecop. Hij is dinsdagmiddag 12 februari gespot om 15.30 uur.’

Vandaag, donderdag 28 februari, precies twee weken na Valentijnsdag, laat Ingrid van der Paauw onze redactie weten: ‘Vanmorgen was ik bij het ooievaarsnest in Galecop en de ooievaars zijn niet alleen gearriveerd, maar het paren is ook begonnen!’ Tja dat resulteerde in onderstaande foto.

Ook dit jaar willen wij u weer op de hoogte houden over de ontwikkelingen op en rond het nest van dit ooievaarspaartje. Wij hopen dat u weer veel foto’s en verhalen naar onze redactie e-mailt zodat iedereen kan genieten van de ontwikkelingen rondom dit nest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren