Nieuwegein vanuit de lucht: ‘De Ooievaars’

Een nieuwe rubriek, een nieuwe ervaring om Nieuwegein te bekijken: Nieuwegein vanuit de lucht. Canol Zeren (1976) zal regelmatig met zijn Drone, de Yuneec Q500, door Nieuwegein trekken en u verrassen met beelden vanuit de lucht. Deze kunnen gaan over het nieuws, een onderwerp dat speelt of gewoon iets opmerkelijks. Canol is fotograaf, luchtfotograaf en een betrokken Nieuwegeiner. Deze week het eerste filmpje: De Ooievaars in de wijk Galecop.

In het voorjaar van 2006 is door Stichting Wijkoverleg Galecop een ooievaarsnest geplaatst in het buurtpark tussen de Lucas van Leydenhage en de Reinesteijnseweg. Maar al die jaren werd het nest niet bewoond door ooievaars. Tot ieders verbazing heeft in 2013 toch een paartje het nest gevonden, is gaan paren met als gevolg twee jongen. Ook in 2014 kreeg het ooievaarskoppeltje jongen en hebben we daar veel aandacht aan besteed op De Digitale Stad Nieuwegein. Ook dit jaar weer.

Ook dit jaar is het koppeltje weer terug op het nest, maar hoe ziet het eruit vanuit de lucht? Canol ging kijken en maakte er voorzichtig een filmpje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren