‘Ooievaarsjong gespot in nest in Galecop’

In het voorjaar van 2006 is door Stichting Wijkoverleg Galecop een ooievaarsnest geplaatst in het buurtpark tussen de Lucas van Leydenhage en de Reinesteijnseweg. De eerste jaren werd het nest niet bewoond door ooievaars, maar in 2013 heeft een ooievaarspaartje toch het nest gevonden, met als gevolg twee jongen. Ook de jaren daarop kreeg het koppeltje jongen en hebben we daar veel aandacht aan besteed op De Digitale Stad Nieuwegein. Canol Zeren maakte eerder een rondvlucht met zijn Drone om het nest. Natuurlijk heel voorzichtig en met gepaste afstand. En waren we bij het ringen aanwezig in 2017.

Dinsdagavond 12 februari jl. kregen wij op de redactie het eerste bericht van het jaar dat de ooievaar gesignaleerd was in de wijk Galecop. Sylvia Dekker laat weten: ‘De ooievaar weer gezien op zijn nest in Galecop. Hij is dinsdagmiddag 12 februari gespot om 15.30 uur.’

Afgelopen woensdag 8 mei jl. stuurde Thea onse het bericht: ‘Vanmorgen 8 mei een baby ooievaar gezien en op de foto gezet in Galecop.’ Dat resulteerde in onderstaande foto.

Heeft u ook foto’s met een verhaaltje erbij van het ooievaarsnest in Galecop? Stuur die dan naar onze redactie.

One thought on “‘Ooievaarsjong gespot in nest in Galecop’

  1. Linda

    Vandaag gevierd, straks gevierendeeld door de wieken van de windmolens…….. Nog namelijk een punt dat simpelweg wordt weggewuifd; windmolens zijn gehaktmolens voor vogels. Hierbij maakt de windmolen geen verschil tussen beschermde en onbeschermde diersoorten…..ook dit argument is reeds aangedragen en genegeerd. Er zijn simpelweg al afspraken in achterkamertjes gemaakt en dat moet nu eens boven tafel komen. Een strafrechtelijke onderzoek lijkt mij zolangzamerhand echt op zijn plaats hier. Het is bizar wat er gaande is. Alles moet wijken voor windmolens; naleving van bestemmingsplannen, wetgeving beschermde inheemse diersoorten wordt niet nageleefd, belanghebbenden krijgen geen echte inspraak, gezondheidsaspecten worden niet onderzocht…. het klopt gewoon niet en dat is misschien nog wel schadelijker dan die hele windmolens zelf. Dit moet gestopt worden en tot de bodem onderzocht worden. Het hele zaakje stinkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren