Oogst Amateurtuindersvereniging Galecop goedgekeurd na brand

De Amateurstuindersvereniging Galecop kan opgelucht ademhalen. Door een grote brand bij een naastgelegen recyclingbedrijf was er angst voor de oogst. Maar het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft de gewassen onderzocht en ze zijn gewoon te eten.

“Het terrein van de vereniging is inmiddels weer geheel toegankelijk.” Dat laat voorzitter van de tuindersvereniging Niek Mollers weten aan onze redactie. “Er is geen enkel probleem, geen gevaar voor de gezondheid. Dat dacht ik al, maar het is mooi dat we het nu ook op papier hebben.”

De angst was dat door de brand roet was vrijgekomen, waardoor de gewassen oneetbaar zouden zijn geworden. Het advies was om geen groenten of fruit uit de tuinen op te eten. Nu het onderzoek positief is uitgevallen, mogen de gewassen weer gewoon in de pan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren