Ontwikkelingscontract Palmtorens ondertekend

Maandagmiddag rond 17.00 uur tekenden de gemeente Nieuwegein en Ecobuildings Nieuwegein b.v. het ontwikkelingscontract voor twee nieuwe kantoortorens het centrum van Nieuwegein. Namens de gemeente Nieuwegein tekende de burgemeester Cor de Vos. Namens Ecobuildings tekenden de directeuren, de heer Heijboer, de heer Spee en de heer Berkhout. De palmtorens worden de eerste bouwactiviteit in de nieuwe Binnenstad van Nieuwegein. Naar verwachting kan eind 2005 worden gestart met de bouw van de eerste toren. Er wordt nog bekeken of de tweede toren gelijktijdig kan worden gebouwd.

Na een welkomstwoord van Burgemeester Cor de Vos waren er speeches van wethouder Van Linge en de heer Van Wijk (van Econcern, moederbedrijf van Ecobuildings Nieuwegein b.v.).

Wethouder Van Linge ging in zijn speech vooral in op het belang van dit contract voor Nieuwegein. Naast het feit dat het de eerste bouwactiviteit in de Binnenstad wordt, zijn er nog een aantal voordelen:

De Palmtorens worden een ‘landmark’ voor Nieuwegein;

De Palmtorens worden referentiekader qua architectuur en ambities op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit in de nieuwe Binnenstad.

De palmtorens passen in het OOB (dat nog door de raad moet worden vastgesteld) en ondersteunen de daarin benoemde kernkwaliteit.

De grondtransactie levert de gemeente geld op zodat andere investeringen in de Binnenstad mogelijk worden.

De heer van Wijk vertelde in zijn speech over de hoge milieu en duurzaamheidambities voor de Palmtorens. Daarnaast vertelde hij meer over zijn innovatieve bedrijf en legde hij uit dat ‘economie’ en ‘ecologie’ hand in hand moeten gaan om succesvol te zijn. Hij vertelde tot slot dat hij hiermee thuiskomt in Nieuwegein. De heer Van Wijk is namelijk geboren in Jutphaas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk