Ontmoet Energie-N in de bieb

Zaterdag 1 juli aanstaande zitten de vrijwilligers van Energie-N weer klaar in de bibliotheek De tweede verdieping in de binnenstad van Nieuwegein voor vragen over energie besparen en huis isoleren. De vrijwilligers van Energie-N zijn deskundig op alle gebieden die bij de verduurzaming van uw woning komen kijken. Zij zijn aanwezig van van 11.00 uur tot 14.00 uur voor een gratis advies.

Energiegesprek
Bij een energiegesprek kijkt een enthousiaste energieambassadeur samen met jou wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen bij jouw woning. Het gesprek bouwen de vrijwilligers op vanuit de wijze waarop de woning oorspronkelijk is gebouwd. Wat is vanuit deze situatie allemaal mogelijk, wat heb je al gedaan en wat kan je nog doen. Aan de hand daarvan maken zij over de woning een rapportage.

Over Energie-N
Op 27 maart 2020 is stichting Energie-N opgericht met de doelstelling: “Ingezetenen van de gemeente Nieuwegein helpen de juiste stappen te zetten bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving in de gemeente Nieuwegein (besparen van energie en het opwekken van hernieuwbare energie), teneinde het transitieproces naar een klimaat neutrale gemeente zo efficiënt en voor de ingezetenen zo prettig mogelijk te laten verlopen.”

Tijdens het gesprek aankomende zaterdag in de bibliotheek kunt u diverse vragen stellen zoals over:

  • Glas vervangen door HR++ glas
  • Kruipruimte isolatie
  • Dak isoleren
  • Spouwmuurisolatie
  • Subsidies
  • Zonnepanelen
  • Ventilatie
  • Kleine maatregelen zoals radiatorfolie achter de verwarming
  • Warmtepomp
  • Jaarnota energie

Energie-N

De provincie Utrecht heeft een nieuwe website gelanceerd: energietransitieutrecht.nl. Deze website is speciaal ontworpen voor de samenwerkingspartners van de provincie. Alle kennis en informatie is samengebracht over de ondersteuning die de provincie Utrecht biedt om de energietransitie te versnellen.

Gemeenten, bedrijven, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en andere partners die werken aan de energietransitie kunnen alle informatie nu gemakkelijker vinden. Om er samen voor te zorgen dat de provincie zo snel mogelijk, maar uiterlijk in 2050, CO2-neutraal is.

Wat biedt de website?
Op de website www.energietransitieutrecht.nl is informatie te vinden over bijvoorbeeld netcongestie, energiearmoede en ondersteuning bij verduurzaming van woningen, bedrijven en maatschappelijk vastgoed. Er is ook veel aandacht voor innovaties en subsidies. Voor elk onderwerp wordt aangegeven welke ondersteuning en subsidies beschikbaar zijn, zowel binnen en buiten de provincie. Ook zijn er praktische middelen voor bijvoorbeeld participatie, zon op dak bij netcongestie en de aanpak van energiearmoede te vinden.

Energiewerkplaats Utrecht verdwijnt
Met de komst van de nieuwe website is energiewerkplaatsutrecht.nl niet meer in gebruik. Deze online gemeenschap werd in 2018 gestart om bekendheid en steun te krijgen voor de energietransitie in de regio, in samenwerking met overheden, bedrijven en andere organisaties. Inmiddels heeft deze transitie een volwassen plek in de verschillende organisaties, met formele samenwerkingsverbanden tussen alle partijen. Daarom heeft de provincie nu gekozen voor een meer informatieve website die ook nieuwe partners de weg wijst naar hulp en ondersteuning bij de energietransitie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk