Ontdek het zuiden van Nederland

De lente en zomer staan weer voor de deur en dan is een weekend de toerist uithangen in eigen land zeer aantrekkelijk. Zo kun je diverse delen van Nederland ontdekken, zoals het zuiden van Nederland.

Limburg staat bekend om zijn prachtige landschap, schilderachtige dorpjes en rijk cultureel erfgoed. Het is eenvoudig te bereiken via de wegen, maar ook via de trein. Vanuit Nieuwegein kost het een kleine moeite om Limburg te bezoeken. Het is daarom ook een populaire bestemming voor menig Nederlandse toerist, die de natuurlijke schoonheid van de regio willen verkennen.

Limburg ontdekken
Limburg heeft bezoekers veel te bieden, van mooie fietstochten door het zuidelijke heuvellandschap, tot de vele culturele bezienswaardigheden, er is voor elke vakantieganger wat wils. Van de Limburghaven, naar het echte provincie in het zuiden. Tip: Neem de fietsen mee en het is overigens ook eenvoudig te bereiken met een elektrische auto.

Kasteel de Keverberg
Dit historische kasteel is gelegen in het dorp Kessel in het noorden van Limburg. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd als fort om het gebied te beschermen tegen indringers. Door de eeuwen heen is het kasteel verschillende keren verbouwd en uitgebreid en heeft het zelfs een keer als gevangenis gebruikt. In de 20e eeuw raakte het kasteel in verval en werd verlaten. De afgelopen jaren is het echter gerestaureerd en gerenoveerd en tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie en evenementenlocatie. Het kasteel is open voor het publiek en biedt rondleidingen die bezoekers een fascinerend kijkje in de geschiedenis geven. Na de rondleiding kan je even rustig bijkomen in het kasteelcafé of voor een kop koffie bij SVR camping Limburg of wellicht voor een overnachting.

Maastricht
Maastricht is de hoofdstad van Limburg en ligt in het meest zuidelijke deel van Nederland, vlakbij de grens met België. De stad heeft een lange en fascinerende geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd, en herbergt een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden.

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Maastricht is de historische binnenstad. Hier is het Vrijthof te vinden, een groot plein dat wordt omringd door prachtige historische gebouwen, waaronder de indrukwekkende Sint-Servaasbasiliek. Het Vrijthof is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als bezoekers en is vooral levendig tijdens de zomermaanden wanneer het gevuld is met terrassen en cafés. Maar ga ook zeker langs bij de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, die dateert uit de 11e eeuw, en de Helpoort, een middeleeuwse stadspoort die een van de oudste bewaard gebleven bouwwerken in Maastricht is. Eigenlijk is de hele binnenstad gevuld met smalle geplaveide straatjes, historische gebouwen en charmante pleinen.

Bezoek een nationaal park
Nationaal Park De Meinweg is een natuurgebied gelegen dicht bij Roermond en biedt kilometers aan wandelpaden, schitterende uitzichten en is het thuis van veel wilde dieren. Of ga naar Nationaal Park Maasduinen, dit natuurgebied biedt kilometers aan fietspaden, paardrijd paden en een scala aan wateractiviteiten. Dit park ligt in het uiterste noorden van Limburg, het kan dus even rijden zijn vanaf andere bezienswaardigheden. Je kunt meerdere bezienswaardigheden combineren door een aantal nachten te verblijven op camping Noord-Limburg. Geniet van de natuur en kom tot rust in het mooie Limburg.

Valkenburg
Dit pittoreske stadje staat bekend om zijn ondergrondse grottenstelsel met een doolhof van tunnels en een ondergrondse kapel. Tegenwoordig kunnen bezoekers een rondleiding door de grotten maken om meer te weten te komen over hun geschiedenis en de ondergrondse kamers te verkennen. Een van de beroemdste bezienswaardigheden in Valkenburg zijn de kasteelruïnes die bovenop een heuvel liggen en uitkijken over de stad. Het kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw en was een belangrijk bolwerk tijdens de Middeleeuwen.

Tegenwoordig is het kasteel een romantische ruïne en een populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen naar de top van de kasteeltoren klimmen voor een spectaculair uitzicht over de stad en het omliggende platteland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk