Waarom zou je elektrisch gaan rijden: 10 redenen

Twijfel je nog over de aanschaf van een elektrische auto? Doe dat niet langer, in dit artikel geven we je 10 redenen waarom het goed is om de overstap naar een elektrische auto dit jaar nog te maken.

Onderhoud
Een elektrische auto heeft bijna geen onderhoud nodig. Waarom? Omdat er in de motor eigenlijk heel weinig bewegende onderdelen zitten. Je hoeft bijvoorbeeld (bijna) nooit de remmen te vervangen omdat een EV stroom opwekt tijdens het remmen. Dat is wel anders met een benzine- of dieselauto: reken uit je winst.

Betaalbaar
Het is steeds goedkoper om als particulier een elektrische auto te kopen. Misschien is de aanschafprijs wat duurder, maar over de hele levensloop berekend is het goedkoper. Je bespaart niet alleen benzine (accijns + belasting), maar ook wegenbelasting en je betaalt geen bijtelling.

Milieuvriendelijker
Een CO2-reductie van ergens tussen de 30 en 70 procent in vergelijking met een auto met verbrandingsmotor is met een elektrisch voertuig als snel gemaakt. Vooral als je jouw auto oplaadt met je eigen zonnestroom, is het erg schoon om elektrisch te rijden.

Duurzaamheid
Fossiele brandstoffen verbranden is slecht voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat Nederland overstapt op elektrische auto’s. Met een elektrische auto verminder jij je ecologische voetafdruk.

Bereik
De actieradius van een elektrische auto wordt steeds groter. Hoewel de meeste auto’s voorheen maximaal 200 of 300 konden rijden, is die actieradius nu al 500 kilometer. Sterker nog, er zijn EV’s die nu al de 800 kilometer kunnen halen. Dat is verder dan sommige benzineauto’s.

Laadpunten
Als je het overzicht laadpalen Nederland bekijkt, zul je zien dat er steeds meer laadpunten komen in ons land. Het wordt steeds makkelijker om even snel een aantal kWh bij te ‘tanken’ langs de snelweg. Je kunt via het overzicht ook je route plannen langs het dichtstbijzijnde oplaadpunt.

Garantie
Koop je een elektrische auto nieuw, dan krijg je over het algemeen enkele jaren langer garantie dan met een ‘normale’ auto. Sommige elektrische auto’s hebben een garantie van 5 jaar, sommigen zelfs 7. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat onderdelen in een elektrisch voertuig veel langer meegaan.

Gadgets
Met een EV ben je voorzien van alle nieuwe snufjes. Je kunt precies zien hoe duur je rijdt, hoe snel je rijdt en je hebt een touchscreen in je auto. Eigenlijk is jouw elektrische auto geen auto, maar een computer op wielen.

Snel
Doe een wedstrijdje met je vrienden met een benzineauto en je zult zien dat een elektrisch voertuig veel sneller optrekt. Niet dat je dat regelmatig moet doen, want het kost flink wat stroom om dat te doen en dan moet je weer opladen. Maar een EV is erg snel.

Toekomst
Vanaf 2035 is het voor autofabrikanten in Europa niet meer toegestaan om auto’s met een verbrandingsmotor te verkopen. Begin dus nu al met de overstap, zodat je klaar bent voor de komende regels.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk